hdz-ova križaljka

Veliki povratak Anušićeve štićenice Tramišak: Kreće u utrku za županicu

19.10.2024 u 20:16

Bionic
Reading

U Šibeniku se ovoga vikenda održava Opći sabor HDZ-a. Biraju se novi članovi najužih tijela stranke, Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, ali i kandidati na lokalnim izborima. Ministar obrane Ivan Anušić otkrio je da će kandidatkinja za osječko-baranjsku županicu biti bivša ministrica Nataša Tramišak

Podsjetimo, ambiciozna 42-godišnjakinja Tramišak je na poziciju ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova imenovana u srpnju 2020. kao široj javnosti relativno nepoznata pročelnica u Osječko-baranjskoj županiji. Javna je tajna bila da ju je na to mjesto premijeru Plenkoviću preporučio tadašnji osječko-baranjski župan i šef tamošnjeg HDZ-a Ivan Anušić.

U fotelji ministrice izdržala je dvije i pol godine, kad ju je Plenković smijenio iz ne baš do kraja razjašnjenih razloga i na njeno mjesto postavio Branka Bačića. Još 2022. žalila se na pritiske i prijetnje zbog toga što nije produžila ugovor tvrtki Omega softver za informatički sustav efondovi, nego je posao dodijelila Financijskoj agenciji. Medijima, pa onda i policiji, požalila se da su joj nepoznate osobe priprijetile kako će je 'razvlačiti po blatu' te da će biti 'krvi do koljena'.

  • +7
Nataša Tramišak Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Protiv njezine smjene na tijelima HDZ-a glasao je jedino Ivan Anušić. Tramišak je, međutim, ubrzo nakon smjene aktivirala saborski mandat, a na solidnu poziciju na listi uvrštena je i uoči ovogodišnjih parlamentarnih izbora, na kojima je glatko izabrana u Sabor. Sada je, eto, kandidatkinja i za osječko-baranjsku županicu.

Poznat je i dio drugih kandidata, pa bi tako u bitku za Zagreb trebao ući Mislav Herman, a u bitku s Puljkom u Splitu ide HDZ-ov Tomislav Šuta. Nagađa se i da bi Oleg Butković mogao biti kandidat za župana primorsko-goranskog, javlja RTL.