velika opasnost

Veliki požar u Hamburgu, čuju se eksplozije i curi sumporovodik

09.04.2023 u 09:28

Bionic
Reading

Veliki požar izbio je u salonu kamiona u Hamburgu na sjeveru Njemačke, što je natjeralo hitne službe da izdaju najviše zdravstveno upozorenje za stanovnike koji žive u blizini. Požar je izbio u 4.30 ujutro u nedjelju ujutro, a mjesto je sada u potpunosti zahvaćeno plamenom.

Čuju se eksplozije, a izvještaji govore da sumporvodik curi na mjestu događaja. Vatrogasci su uspjeli ući u prostorije pomoću posebne opreme za disanje.

Može se vidjeti gust dim kako se uzdiže uvis iznad trgovine kamiona i širi se prema stambenim blokovima u okolnim područjima.

Dužnosnici su rekli stanovnicima Rothenburgsorta da drže zatvorene prozore i vrata i da izbjegavaju izlazak van, javlja express.co.uk.

U službenom priopćenju vatrogasne postrojbe Hamburga upozoreno je stanovništvo u području Hamburga (HH-Rothenburgsort) koje može biti zahvaćeno dimnim plinovima i kemijskim komponentama prilikom disanja zbog požara.

'Oblak dima kreće se u pravcu grada. Javit ćemo vam kada opasnost prođe. Pratite upute hitne službe. Molimo vas da također obavijestite svoje susjede, posebno one kojima je možda potrebna pomoć zbog invaliditeta, jezičnih barijera ili smanjene pokretljivosti'.

Vatrogasci navode da je trenutna akcija gašenja požara najveća u posljednjih deset godina. Vjeruje se da nitko nije bio na mjestu događaja kad je požar izbio, a trenutačno nema izvješća o žrtvama.

Međutim, još uvijek nema informacija o uzroku požara i njegovim razmjerima.