... u Dvorima od Škrapi. Belgijanci, najveći svjetski stručnjaci za dagnje, kažu da su te pučke školjke najbolje u mjesecima čiji nazivi (jan-dec) sadrže slovo R!
Da to provjerimo zadnji vikend u siječnju Manjada, jedan od osnivača Taste of Croatia projekta, kuha buzaru od raznih školjaka i bira vina u Dvorima od Škrapi u srcu Istre. obNOVljenO izdanje u sastavu: Dvori od Škrapi&Manjada& Školjkarstvo Istrida.
Radionica tradicionalne istarske kuhinje koju pred-vodi Goran Zgrablić, dobro nam znan i kao
Manjada ...
... počinje u petak 25. siječnja u večernjim satima okupljanjem oko stola s prigriscima. Primjerice, naći će se tu bakalara na bijelo, grilane palente, salate od svježeg zelenog radića iz vrta, pesto od sušene rajčice...
Uz večernje druženje i upoznavanje, slijedi i raspored u radne grupe za subotu, te planiranje lokalne nabavke eko povrća, hrane i izleta do Limskog kanala i posjeta Školjkarstvu Istrida, gdje ćemo u potragu za školjkama koje će nam trebati za subotnju buzaru
S nama se cijeli vikend druže, vesele i prate nas Jelena Iva Nikolić, sa Sjedi&jedi bloga i fotografkinja Maja Danica Pečanić.
Vikend cijena po osobi je 180 eur
a za prijavu u paru 300 eur
a (u navedene cijene je uključeno sve čega se možete dosjetiti: smještaj, kuhanje, Goranovo znanje, dobra zabava, timski rad, timsko jelo i pilo i još poneko iznenađenje.
Za sve dodatne info javite se na: 095 915 2711 ili umma.info@gmail.com ili preko fejsa.
Evo - sve sam vam iskopirala! (Pri)javite se ak' vam drago ;), jer ovo vam je službena obavijest/pozivnica!
I Gorane - samo za Tebe; Elio Pisak!