sjednica vlade

Plenković objavio: Baby Lasagni nagrada od 50 tisuća eura

16.05.2024 u 09:11

Bionic
Reading

Dok se čeka imenovanje nove Vlade, ona tehnička odradila je još jednu sjednicu. Uvodno se obratio premijer Andrej Plenković

'Užasnuti smo ovim događajem, putem direktne komunikacije poslali smo poruke podrške i nadamo se da će se on oporaviti nakon ovog napada', osvrnuo se Plenković na početku sjednice na atentat na slovačkog premijera Roberta Fica.

Podsjetio je da je u 11 sati prva sjednica Sabora u ovom mandatu te najavio izmjene zakona kako bi se ustrojila nova ministarstva. 'U najkraćem roku predstavit ćemo novu Vladu. Zahvaljujem dosadašnjim ministrima, prije svega potpredsjednici Anji Šimpragi te ministrici Nikolini Brnjac i ministru Ivanu Malenici. Htio bih im zahvaliti na svemu što su napravili u svojim područjima', kazao je Plenković, jasno davši do znanja koga više neće biti u Vladi.

Sjednica Vlade Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vlada RH

'Europska komisija je u srijedu objavila proljetne prognoze prema kojima je za RH došlo do vidljivog poboljšanja; kad je riječ o rastu BDP-a, stopa rasta je revidirana na više, za 3,3 posto. S takvom stopom rasta mi bismo po procjenama trebali imati drugo najbrže rastuće gospodarstvo', naveo je Plenković.

Dodao je da bi ova godina trebala biti godina dizanja prosječne razvijenosti. 'Procjena rasta za 2025. je 2,9 posto i tu smo među sedam zemalja s najvećom procjenom rasta', poručio je premijer.

Kazao je da će obilježiti tragediju u Bleiburgu na Mirogoju, a misa će biti u Maclju. 'Važno je da nastavimo s politikom osude zločina svih totalitarnih režima, i nacizma i fašizma i komunizma', kazao je.

'Na kraju lijepa tema, tema koja je razveselila cijeli narod. Iskrena čestitka Marku Purišiću na fascinantnom uspjehu na Euroviziji, gdje je osvojio najveći broj glasova publike. To je najbolji uspjeh bilo kojeg hrvatskog predstavnika na Pjesmi Eurovizije otkad je Hrvatska samostalna država. Ovo je fascinantan uspjeh i rezultat. Bili su to prekrasni trenuci sjajnog mladog čovjeka i njegovog tima i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri', kazao je Plenković.

Vlada je Baby Lasagni za njegov uspjeh i ogromnu promidžbu države odlučila dodijeliti 50 tisuća eura.