NOVI HAJDUKOVAC

Vršajević: Hrvatska liga je najbolja na Balkanu

30.08.2012 u 13:59

Bionic
Reading

Avdija Vršajević presretan je načinom na koji je primljen u Splitu i u Hajduku, tvrdi kako je hrvatska nogometna liga najbolja liga na Balkanu, te bi svakom mladome igraču preporučio da dođe i okuša se u njoj

Dugo je Hajduk muku mučio s desnim bokom, pokušavao ga zakrpati brojnim igračima, no nije uspijevao. A onda je na početku sezone u Zenici pronašao BiH internacionalca Avdiju Vršajevića, koji je postao najstandardniji igrač momčadi, te se dobrim igrama nametnuo izborniku bosanskohercegovačke reprezentacije Safetu Sušiću.

'Zadovoljan sam igrom i rezultatima, lijepo sam se snašao u Splitu, gdje su me dobro primili i igrači i navijači i mogu reći da stvarno uživam. Govorili su mi mnogi da je Split lijep grad, da je Hajduk veliki klub i nisu pogriješili. Igrao sam u mnogo sredina ali nigdje nisam vidio tako dobru atmosferu kao u Hajduku' tvrdi Vršajević, koji je već u ovom prijelaznom roku imao nekoliko konkretnih ponuda.

'Ponude postoje ali mi se nigdje ne žuri. Dobro sam se snašao, dobro igramo, tako da ima vremena do zime. U Hajduku mi je lijepo, no ako i klub i ja budemo zadovoljni ponudom, ne bih imao ništa protiv da odem. Hajduk me afirmirao i bio bi red da na meni nešto i zaradi' – kaže Avdija, koji je prije Hajduka nosio dres Tešnja, Željezničara, Čelika, Sparte iz Praga, Kladnog i Tatrana iz Prešova.

'Igrao sam u puno klubova no hrvatska liga najjača je liga na Balkanu i zato je za svakoga igrača ovdje dobro igrati. U Hajduku se dobro radi i Poljud je, pogotovo za mlade igrače, sjajna odskočna daska u karijeri. Pogotovo za one koji slušaju trenere. Ja sam u Čeliku igrao lijevog veznog, prije sam bio i napadač, no kad je trener Krstičević od mene tražio da zakrpam desni bok, nisam se dvoumio'

Hajduka u subotu očekuje tradicionalno neugodno gostovanje na Kantridi. 'Nema mjesta opuštanju, jer je Rijeka vrlo kvalitetna i njihovi dosadašnji rezultati malo varaju. Idemo se nadigravati i ako Bog da pobijediti. Volio bih postići i svoj prvi gol za Hajduk, mojoj sreći tada ne bi bilo kraja'.