pesimizam predsjednika srbije

Vučić: Jako se bojim za Agrokor i za sve moguće posljedice

02.07.2017 u 12:34

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je Agrokor tema o kojoj se stalno razgovara, te da se boji za sudbinu koncerna. 'To je za nas nelaka stvar, a mogu misliti kakva je noćna mora za ljude u Hrvatskoj. Jako se bojim za Agrokor i za posljedice svega koje mogu doći. Hrvatskoj po tom pitanju želim puno uspjeha, ali se jako bojim', poručio je Vučić.

Bojite se da će doći do domino efekta, upitan je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tijekom intervjua na N1 televiziji.

'Na kraju krajeva mora doći, Agrokor je vlasnik i Frikoma i Dijamanta i Mivela, Merkatora S... Ali nije samo to, imate srpske proizvođače koji pune police Agrokora i u BiH i u Hrvatskoj i kada se njihovi proizvodi tu ne nađu, onda se to vidi kroz efekte gospodarskog rasta, i tu ćemo tek imati problema, to je šire od Hrvatske', rekao je Vučić.

S obzirom da Hrvatska i sa Srbijom ima neriješenih graničnih pitanja, komentirao je hrvatsko-slovenski granični spor.

'Ne miješamo se u odnose Slovenije i Hrvatske. Uvijek lijepo pričamo, ali opipljivih stvari nema. Smatramo da možemo riješiti stvari, ne mislim da tu ima prevelikih problema, ne treba podizati strasti i to treba da se riješi stručno, a ako se ne možemo dogovoriti, onda idemo na arbitražu', rekao je predsjednik Srbije. 

Poručio je da se Srbija nalazi na čvrstom europskom putu, ali to ishod ne ovisi samo od Srbije, nego i od 'onih koji Srbiju trebaju pustiti u EU'.

'Mi želimo ući u EU da bismo pripadali drušvu koje baštini demokraciju, a želimo i dobre odnose s Rusima, a to vidim i Hrvatska želi', rekao je Vučić.

Rekao je kako ne može reći da je Kosovo neovisno 'jer bi to bilo suprotno zakletvi koju sam položio, ali razgovaram s Albancima i Srbima, mislim da je ljekovito za sve nas', poručio je Vučić.