ZAPELO NA POGLAVLJU 26

Vučić prijeti: Ako Hrvatska ne povuče blokadu, odlazim iz Bruxellesa

12.12.2016 u 18:55

Bionic
Reading

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se vratiti iz Bruxellesa i da neće nazočiti međuvladinoj konferenciji s Europskom unijom ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu poglavlja 26, objavila je u ponedjeljak navečer Radio-televizija Srbije (RTS)

Na internetskoj stranici RTS-a je, kao udarna vijest, objavljeno da je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 26 koje se odnosi na kulturu i obrazovanje.

'Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26, a premijer Aleksandar Vučić najavljuje da će napustiti Bruxelles i da sutra neće nazočiti Međuvladinoj konferenciji ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu', izvijestila je ranije komercijalna televizija Prva. Srbijanski premijer otputovao je danas u Bruxelles, a beogradski mediji najavili su da će se prije Međuvladine konferencije sastati s povjerenicom za vanjsku politiku Federicom Mogherini.

456069,455520,455273,453670

'Ukoliko s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku Federicom Mogherini ne bude postignut dogovor o deblokadi (poglavlja 26), on će (Vučić) još večeras napustiti Bruxelles i neće nazočiti sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji, na kojoj će se razmatrati otvaranje poglavlja, javila je TV Prva.

Vijest je u većini beogradskih elektroničkih medija i portala dnevnih listova objavljena kao udarna i s naznakom HITNO.