SPEKTAKL NA KORIDORU 11

Vučić prošao šleperom kroz tunel i otvorio autocestu

07.11.2016 u 14:00

Bionic
Reading

'U bre, mnogo je naroda stiglo', riječi su koje je jutros izlazeći iz šlepera izgovorio srbijanski premijer Aleksandar Vučić stigavši na otvaranje autoceste Ljig-Preljina, što je popratilo čak 10.000 okupljenih građana

'Povezujemo Srbiju kilometar po kilometar. Brinemo se o svakom njezinom dijelu. Bit će lakše stići sa sjevera na jug i s istoka na zapad. Nema uzvišenijeg cilja, većeg posla i dostignuća. Ovo je važan dan za cijeli Moravički okrug, za cijelu regiju središnje i zapadne Srbije', izjavio je Vučić prigodom puštanja u promet dionice koju je otvorio zajedno s potpredsjednicom vlade i ministricom prometa i infrastrukture Zoranom Mihajlović te ministrom gospodarstva AzerbajdžanaSahinom Mustafajevevim

Radi se, kako piše srbijanski dnevnik Blic, o dionici Koridora 11 Ljig-Preljina koja je duga 40 kilometara i na kojoj je ograničenje brzine 120 kilometara na sat.

'Ne možeš vjerovati u zemlju koja nema ceste, iz nje ljudi uglavnom odlaze, a malo kada se u nju usude doći. Izgradnjom cesta omogućujemo isti život u Novom Sadu, Surdulici, Nišu. Brinemo se o ljudima kako bismo zajedno radili i stvarali sigurnost. Mi 40 godina nismo znali kamo idemo', kazao je u nadahnutom govoru Vučić, dodajući kako 'samo jedan put postoji do cilja - izgrađen od tona asfalta, bankina, tunela i mostova'.

'Zato sam danas toliko sretan jer znam što sve to znači. I znam koliko smo blizu nastavku putovanja koje nas čeka. Dajemo tim ljudima i gradovima ono što im najviše treba - slobodu. Jer put - to je sloboda. Isplovi iz svoje luke, rekao je svojevremeno Mark Twain. I nije važno koliko on traje, po velikom Cavafyju, već koliko ćeš na njemu naučiti', izjavio je srbijanski premijer najavljujući izgradnju novih dionica autoceste.

Okupljeni su dočekali premijera Vučića, koji je, kako je i najavio, s direktorom Koridora Srbije stigao šleperom na otvaranje kako bi pokazao da je njime zaista moguće proći kroz tunele. Binu je, kada se na nju popeo Vučić, okružilo desetak pripadnika osiguranja, javlja Blic, a na okolnim brdima također je bilo policije.

'Najbolji si, Vule. Vule, legendo! Ne damo te, Vučko!', vikali su okupljeni građani srbijanskom premijeru koji nije krio oduševljenje time.