DOMINO EFEKT

Vučić u Dubrovniku o krizi u Agrokoru: Jako se bojim!

30.06.2017 u 20:02

Bionic
Reading

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić na summitu koji se održava u Dubrovniku progovorio je o krizi u Agrokoru te o poboljšanju odnosa s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. U Hrvatsko-slovenske odnose ne želi se miješati

Na pitanje zašto prošle godine nije bio na summitu u Dubrovniku, kaže:  'Otkud ja znam što je bilo točno prošle godine, ali vjerojatno smo izmjenjivali neke izjave koje nisu bile plodotvorne za obje strane. Krenuli smo razgovarati, a da bi ljudi bolje razumjeli, nisam naučene na uopćene govore koji lijepo zvuče, a ne znače ništa'.

Naglasio je da nova premijerka Srbije Ana Brnabić ima njegovo puno povjerenje.

Na pitanje hoće li novi ministar obrane Aleksandar Vulin koji je ranije slao oštre poruke Hrvatskoj i dalje zadržati takav diskusrs, Vučić je u intervjuu za N1 kazao: 'Po vama je slao oštre poruke, ali baš ni izjave koje su dolazile iz Hrvatske nisu bile nimalo slatke. Ali uvijek vidimo samo svoju stranu, pustite to, ja sam vrhovni zapovjednik oružanih snaga, on će obavljati poslove u skladu sa programom vlade. Vjerujem da naši odnosi mogu samo ići naprijed, a hoće li biti izjava oko 5. kolovoza koji vi slavite, a mi tugujemo ...'

  • +7
Predsjednica RH na svečanoj inauguraciji srbijanskog predsjednika Vučića Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Komentirao je bolje odnose s Kolindom Grabar Kitarović. 'Vidjeli ste da sam rekao sve ok za hrvatsko naoružanje, brinite se o svojem nebu i zemlji, a mi ćemo o svojem i razmišljajmo o budućnost. Mi smo sportski narodi, a kad je završen ulazak u EU i NATO, tražili ste neki novi izazov, a i s nama je slično. Mi jesmo kičma odnosa u jugoistočnoj Europi i ako se mi dogovorimo o funkcioniranju, budućnost će biti odličan'.

Dodao je kako je s hrvatskom kolegicom i na ovom summitu razgovarao o krizi u Agrokoru. 'To je za nas nelaka stvar, a mogu misliti kakva je noćna mora za ljude u RH. Jako se bojim za Agrokor i za posljedice svega koje mogu doći. Hrvatskoj po tom pitanju želim puno uspjeha, ali se jako bojim', rekao je i izrazio bojazan da će doći do domino efekta.