vremenska prognoza

Za vikend opet paklene vrućine, pa onda promjena

28.06.2024 u 09:22

Bionic
Reading

Za vikend će biti pretežno sunčano, osobito na Jadranu, te vruće. Uz jači razvoj oblaka još uglavnom u subotu na istoku može biti pokojeg pljuska. Vjetar većinom slab, u nedjelju umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu jugo, a onda promjena, prognozira DHMZ

U ponedjeljak naoblačenje sa sjeverozapada, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, navečer i na sjeveru Dalmacije, uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom, moguće izraženije. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni, na Jadranu još ponegdje i jugozapadni. Na kopnu danju manje toplo, prognoza je DHMZ-a.

Danas će biti pretežno sunčano i toplije. U unutrašnjosti mjestimice umjerena naoblaka, a uz jači razvoj oblaka lokalno i pljuskovi s grmljavinom, osobito poslijepodne na istoku. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni, poslijepodne i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 27 do 32 stupnjeva Celzija.

  • +47
Vrućine u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

I u Zagrebu pretežno sunčano i toplije, ali još ne i posve stabilno, pa je poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka moguć pokoji kratkotrajni pljusak. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura oko 30, na Sljemenu od 23 do 25 stupnjeva. Žuto upozorenje za obalu zbog vjetra izdano je za Srednju i Južnu Dalmaciju.

sve osim nogometa

Učitavanje...