Prisjetite se okusa djetinjstva uz ovu poznatu talijansku slasticu
SASTOJCI:
125 ml kvalitetnog prošeka
6 žumanjaka
80 g šećera
250 ml slatkog vrhnja
listići mente
250 g jagoda
PRIPREMA:
Zagrijte slatko vino na laganoj vatri. U staklenoj zdjeli ili onoj od nehrđajućeg čelika razmutite žumanjke sa šećerom dok se ne zgusnu, posvijetle i ostavljaju trag kad podignete pjenjaču ili mikser. Umutite u njih zagrijano vino i nastavite kuhati nad parom. Dno zdjele sa žumanjcima ne smije doticati kipuću vodu. Tucite smjesu dok se ponovno ne zgusne i postane pjenasta. Maknite s pare i nastavite tući još par minuta da se krema malo ohladi. Istucite slatko vrhnje u mekani šlag i umiješajte u ohlađeni zabaglione. Ulijte u čaše ili zdjelice i servirajte sa suhim kolačićima ili keksima, koji se mogu umakati u kremu. Zabaglione je dobro pripremiti malo ranije i spremiti u hladnjak, ali se u svakom slučaju treba upotrijebiti u roku od nekoliko sati.