duhovni 'life coach'

Zabavljala se s DiCaprijem i mamila žene, a sad je u zatvoru: 'Mogu vam reći da sam Isus'

16.07.2024 u 11:33

Bionic
Reading

'Like, Follow, Trafficked: Insta's Fake Guru' novi je dokumentarac nagrađivanog i hvaljenog tima BBC Eye Investigations i BBC News Brasil. U njemu je istražena trgovina ljudima za koju je optužena wellness influencerica i duhovni 'life coach' Kat Torres

Kad su dvije mlade Brazilke prijavljene kao nestale u rujnu 2022., njihove obitelji i FBI pokrenuli su očajničku potragu diljem SAD-a kako bi ih pronašli. Sve što su obitelji znale jest da žive negdje s wellness influencericom Kat Torres, piše BBC.

Bivša brazilska manekenka, wellness influencerica i spiritual life-coach, Kat Torres, bila je inspiracija i slamka spasa ženama diljem svijeta. Više od milijun ljudi na Instagramu prati njezinu izvanrednu putanju karijere od krajnjeg siromaštva u Brazilu do europske karijere modela i luksuznog života u SAD-u.

Njezina wellness web stranica i pretplatnička usluga obećavali su kupcima: "Ljubav, novac i samopoštovanje o kojima ste oduvijek sanjali." Video zapisi za samopomoć nudili su savjete o odnosima, dobrobiti, poslovnom uspjehu i duhovnosti. Za dodatnu naplatu njezini su klijenti mogli dobiti ekskluzivne videokonzultacije jedan na jedan tijekom kojih bi tvrdila da će riješiti svaki njihov problem.

Vještičarenje, seksualno iskorištavanje, trgovina ljudima

U dokumentarcu nazvanom 'Like, Follow, Trafficked: Insta’s Fake Guru', tim novinara BBC World Service BBC Eye Investigations i BBC News Brasil otkrivaju da se iza savršeno odabranih objava krije priča o vještičarenju, seksualnom iskorištavanju i trgovini ljudima. Oni otkrivaju wellness carstvo izgrađeno na poluistinama i lažima, razgovaraju s bivšim klijentima Kat Torres i pričaju priču o njezinim sljedbenicima koji su platili visoku cijenu.

BBC piše kako je ovo fascinantna priča o ženi koja se zabavljala s Leonardom DiCaprijem i krasila naslovnice međunarodnih časopisa – i koja je mamila svoje pratitelje, mahom mlade žene, na seksualno iskorištavanje.

Sada je u zatvoru

BBC-jev dokumentarac vodi gledatelja do susreta s Kat Torres iza zidova brazilskog zatvora i iz prve ruke donosi izjave samoproglašenog "gurua" koji je uživao apsolutnu kontrolu.

Kat Torres je kazala: “Vi odlučujete vjerovati u što god odlučite vjerovati. Mogu vam reći da sam Isus. I možete vidjeti Isusa, ili možete vidjeti đavla, to je to. Tvoj izbor. To je tvoj um."

Kat Torres demantirala je optužbe koje joj je iznio BBC. Njezin odvjetnik rekao je za BBC da se Kat Torres žalila na svoju presudu i da ostaje pri svojoj nevinosti.