HUMANITARNE AKCIJE

"Zagrebački bokci" i ove jeseni pomažu siromašne

29.09.2013 u 17:40

Bionic
Reading

Udruga "Zagrebački bokci" i ove jeseni brine za siromašne Zagrepčanke i Zagrepčane te im daruje drva za ogrjev, odjeću, kućanske aparate, voće, povrće, ribu i dr

Predsjednik udruge Josip Nevenko Krznarić rekao je Hini da su sugrađanima već podijelili drva za ogrjev koja su članovi udruge skupili za nedavnog nevremena u Zagrebu, a koje je narezao "Zrinjevac". "Bokci" su uputili apel Hrvatskim šumama da im i ove godine, kao i lani i preklani, osiguraju što više drva drva za ogrjev, jer si to puno umirovljenika i ljudi koji su ostali bez posla ne može priuštiti, kaže Krznarić.

Također je apelirao na tvrtke i građane da udruzi daruju stari papir od čije prodaje "Bokci" financiraju svoje djelovanje.

Najavio je berbu jabuka u Ivancu kod Zaprešića, a potom i podjelu tri do četiri tone toga voća. Već su podijelili oko 200 kilograma jabuka, a planiraju i prodaju jabuka po cijeni od dvije kune za kilogram onima koji ih ipak mogu kupiti, ali nemaju dovoljno novca za kupovinu na tržnicama i u trgovinama.

Udruga redovito u oktogonu u Dugavama dijeli voće, povrće i ribe potrebitim sugrađanima, kaže Krznarić. U prostorima udruge na zagrebačkom Prisavlju 10 imaju i nekoliko perilica rublja i odjeću koje su spremni darovati.

Članovi udruge na poziv građana dolaze u njihove stanove po namještaj i odjeću koju oni više ne trebaju te ih dijele siromašnima. "Bokci" apeliraju na građane da si sami organiziraju prijevoz ili da njima plate gorivo, jer nemaju novca za besplatan prijevoz.