SRPSKE DILEME

Zašto je Vučićev brat uopće štićena osoba?

29.09.2014 u 12:42

Bionic
Reading

Andrija Vučić, brat srpskog premijera Aleksandra Vučića, tijekom Parade ponosa u Beogradu pretučen je zajedno s osiguranjem. Nakon incidenta mnogi su ostali iznenađeni time što je premijerov brat štićena osoba

Prema pisanju e-novina, u sukobu policije i pripadnika neke neobilježene službe ispostavilo se da su ozlijeđena braća visokih srpskih dužnosnika - osim Vučića mlađeg i Predrag Mali, brat beogradskog gradonačelnika.

Ostaje nejasno po kojoj to osnovi šira obitelj visokih dužnosnika uopće ima pravo na državno osiguranje. 'Za mene je ovo bio najteži dan u svakom pogledu, ali ja ovdje nisam kao brat. Brata volim najviše na svijetu. On i dvojica pripadnika mog osiguranja izašli su krvavih glava i imaju ozbiljne ozljede', rekao je Vučić novinarima na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Vučić je naveo i da je došlo do prekoračenja ovlasti, da su se ispričali te da ni njegov brat ni dvojica pripadnika osiguranja neće sudski goniti pripadnike Žandarmerije koji su ih pretukli. Srpski premijer nije objasnio zašto je njegov brat s osiguranjem htio proći kroz policijski kordon koji je štitio Paradu ponosa niti zašto uopće kao niži dužnosnik vladajuće stranke ima pravo na osiguranje.

Premijer i njegova obitelj, u koju spadaju supruga i djeca, imaju pravo na zaštitu. Vučić se stalno u javnosti žali da mu je obitelj meta napada pa je osiguranje proširio i na širu obitelj, što je obuhvatilo i brata.