PUCNJAVA U SAD-u

Zbog otkaza ubio osam kolega, pa sebe

03.08.2010 u 17:23

Bionic
Reading

Naoružani muškarac koji je otvorio vatru na radnike tvrtke za distribuciju piva i vina u državi Connecticutu na sjeveroistoku SAD-a ubio je u utorak osam kolega, a zatim presudio sam sebi, objavila je policija nakon prvih izvješća koja su govorila o troje mrtvih i troje ranjenih

Dvoje ozlijeđenih je hospitalizirano i čini se da su izvan životne opasnosti, priopćila je policija.

Do pucnjave je došlo kad je naoružani muškarac otvorio vatru na radnike tvrtke za distribuciju piva i vina u državi Connecticutu, na sjeveroistoku SAD-a.

Policija je napadača identificirala kao Omara Thorntona, ali nije dala detaljnije informacije o njemu, osim što tvrdi da se sam ubio.

Prema posljednjim informacijama, napadač je bio vozač koji je razvozio pivo i vino za tvrtku, a s kojim su u posljednje vrijeme imali problema i htjeli su mu dati otkaz.

Uprava tvrtke pozvala ga je na sastanak kako bi riješili nesuglasice, a on je počeo pucati kad je ušao u prostoriju.

Prema riječima Thorntonovih poznanika, on je bio žrtva rasizma na radnom mjestu, a nadležni nisu ništa poduzeli da bi to spriječili.

Navodno je i jedan od članova obitelji koja je osnovala tvrtku ranjen u napadu i prevezen u bolnicu.

Dnevnik Hartford Courant objavio je da je policija primila poziv za pomoć iz tvrtke Hartford Distributors u Manchesteru, u vrijeme smjene radnika, kada je u tvrtki bilo 35 do 40 ljudi.