hak upozorava

Teška prometna nesreća: Dvoje mrtvih na A3, pojačan promet na ostalim cestama

04.08.2024 u 08:02

Bionic
Reading

Sinoć oko 23 sata na autocesti A-3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik općinskog državnog odvjetnika iz Vinkovaca uz stručnu pomoć policijskih službenika PU vukovarsko srijemske i sudskog vještaka za cestovni promet i motorna vozila, priopćila je policija.

Dionica autoceste A-3 između čvorova Babina Greda i Županja bila je zatvorena za sav promet jutros do 7 sati, a do 8,05 se promet odvijao otežano jednim prometnim trakom. HAK javlja da je otvorena autocesta A3 Bregana-Lipovac između čvorova Babina Greda i Županja u smjeru Lipovca (266.+200 km) nakon završetka očevida prometne nesreće, vozi se po dva prometna traka.

Na A1 povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra te pred naplatom Lučko u smjeru mora, a između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora povremeno se vozi u kolonama u pokretu uz kraće zastoje.

Na A2 pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 500 m.

Na A3 na prilazu naplati Lučko (A1) iz smjera Buzina vozi se u koloni u pokretu uz povremene zastoje, a pred naplatom Lipovac u smjeru istoka kolona je oko 5 km.

Na Jadranskoj magistrali zbog prometne nesreće u mjestu Slano vozi se jednim trakom usporeno uz regulaciju prometne policije.

Na državnoj cesti između Opatije i Mošćeničke Drage zbog prometne nesreće prekinut je promet između Opatije i Ičića.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju.

Preko mosta Ilok-Bačka Palanka dopušta se promet vozilima čija je najveća dopuštena masa do 24 tone, zabranjuje se stvaranje kolona vozila na mostu i brzina kretanja je ograničena na 30 km/h. Povremeno se zatvara cesta koja vodi od GP Slano, a nalazi se na području BIH, dok je navedeni granični prijelaz otvoren za promet.