prometna nesreća

[FOTO] Jedanaest osoba ozlijeđeno u sudaru četiri auta i teretnog vozila na autocesti između Križa i Ivanić Grada; prekinut promet, kolona duga devet kilometara

28.08.2021 u 07:53

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac prekinut je promet između čvorova Križ i Ivanić Grad u smjeru Bregane. Vozi se obilazno od čvora Križ državnom cestom do čvora Ivanić Grad, izvijestio je u subotu ujutro HAK koji moli vozače za pojačan oprez

Zagrebačka policija izvijestila je da je do nesreće došlo u subotu ujutro u 6.47 te da je u njoj sudjelovalo više vozila. Kako doznaje 24sata, sudarila su se četiri osobna automobila i jedno teretno vozilo te je čak 11 osoba ozlijeđeno.

Prema izvještaju HAK-a u 11.36, zbog preusmjeravanja prometa nastala je kolona duga devet kilometara.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Lici i Dalmaciji, a zbog magle je smanjena vidljivost na pojedinim dionicama cesta u unutrašnjosti. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Prometna nesreća između čvorova Križ i Ivanić Grad Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u subotu od 4 do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1. Na graničnom prijelazu Rupa na izlazu iz Hrvatske čeka se oko jedan sat, dok se na Bajakovu oko dva sata čeka na ulazu.

U pomorskom prometu nema poteškoća, no zbog povremeno povećane gustoće prometa tijekom dana moguća su čekanja u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.