promet u zagrebu

ZET najavio promjene, evo što vas čeka ovaj vikend, a što od ponedjeljka

06.09.2024 u 10:52

Bionic
Reading

Tramvaji i autobusi u Zagrebu od ponedjeljka, 9. rujna, ponovno će prometovati pojačanim intenzitetom sukladno početku školske godine te povećanjem potrebe građana za korištenjem javnog prijevoza. I za vikend se događaju određene promjene

Tramvaji i autobusu od ponedjeljka, 9. rujna, u Zagrebu počinju prometovati pojačanim intenzitetom prema jesenskom voznom redu.

To znači i ponovnu uspostavu tramvajske linije 1 (Zapadni kolodvor - Borongaj), kao i autobusnih linija 114 (Ljubljanica - Prečko), 145 (Vrapčanska Aleja - Oranice) i 275 (Sesvete - Sesvetska Sopnica), navode iz ZET-a.

Zbog radova na Jadranskom mostu, terminalu Mihaljevac i nadvožnjaku Ulice grada Gospića, linije 2, 3, 7, 8 i 14 izmijenjene ili skraćene, a linija 15 je ukinuta.

Linija 2: Črnomerec - Žitnjak Linija 3: Ljubljanica - Heinzelova

Linija 7: Dubrava - Arena Zagreb

Linija 8: Kvaternikov trg - Zapruđe Linija 14: Trg žrtava fašizma - Savski most Istog dana počinje i nova školska godina, što podrazumijeva i povećan broj djece na zagrebačkim cestama, posebice u zonama škola i vrtića.

Iz ZET-a apeliraju na vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa i znakova.

Putnike mole za međusobnu suradnju, uz preporuku da se prtljaga unutar vozila, poput školskih torbi, odnosno ruksaka, ne nosi na leđima, nego drži u ruci.

Novi vozni red za svaku pojedinu liniju bit će dostupan na početno - krajnjim stajalištima kao i na internetskoj stranici ZET-a.

Zbog održavanja 74. Boris Hanžeković memorijala i 10. Memorijala Ivana Ivančića privremeno se zatvara promet na sljedećim prometnicama:

Subota 7.9.2024 od 18:00 do 21:30 sati

Zatvaranje cijelog zapadnog kolničkog traka Ulice Hrvatske bratske zajednice od Ulice grada Vukovara do Slavonske avenije i zatvaranje istočnog kolničkog traka ulice Hrvatske bratske zajednice od Slavonske avenije do Ulice grada Vukovara.

Subota 7.9.2024 od 15:00 do 21:30 sati

Zatvaranje istočnog parkirališta kod Nacionalne i sveučilišne biblioteke.

Nedjelja 8.9.2024. od 08:00 do 21:30 sati

Zatvaranje Jarunske ceste od ulice Marijana Haberlea do Horvaćanskog zavoja (ulaz u Studentski dom) te Horvaćanskog zavoja od Jarunske ceste do ulaska na parkiralište Kineziološkog fakulteta.