NORINI RODITELJI VS. UDRUGA

Žužić policiji prijavila prijetnje, sina smjestila na sigurno

Bionic
Reading

Dok Ministarstvo financija provodi nadzor novogradiške humanitarne udruge Hrabro dijete koju su roditelji Nore Šitum prozvali za netransparentno poslovanje, Jasminka Žužić je policiji prijavila Norinu majku Đanu Atanasovsku zbog prijetnji. Kaže čak kako je najstarijeg sina, zbog čije je bolesti i počela humanitarno djelovati, smjestila na sigurno

'Da meni netko prijeti, odavno bih otišla na policiju'

'Ove su optužbe lažne, ozbiljne i neutemeljene. Ne mogu vjerovati da se brani novim lažima i klevetama umjesto da konačno odgovori na pitanja koja sam joj postavila. Suprug i ja niti smo kome prijetili niti bismo to ikad učinili, a kamoli lagali o tome javno poput nje jer nismo takvi ljudi. Da meni netko prijeti, ja bih otišla s tim na policiju odavno', odgovorila Atanasovska za 24sata.

Žužić je svoju stranu priče ispričala za Radio Nova Gradiška, čija je glavna urednica Đurđa Aleksić također članica udruge. Žužić je na rubu suza ispričala kako sve godine u udruzi radi bez naknade, kako prije dva tjedna nije imala za kruh te kako je nevjerojatno da ju se onda proziva da je uzela novac uplaćen za Norino liječenje.

Kaže kako joj je Đana Atanasovska ranije prijetila. 'Prijetilo mi se obitelji da će mi donijeti bombe, da ćemo gorjeti u paklu, da ćemo kao udruga nestati s lica zemlje. Mi smo stali uz to dijete i te roditelje kada nitko nije od udruga nije htio stati uz njih. Nažalost, vratilo nam se u najgorem mogućem obliku. Novac je na računu. Pitate zašto to nismo prije objavili? Mi nismo ni pravnici ni ekonomisti, mi smo obični mali ljudi. Možda kasnimo samo zato što neke stvari ne znamo', pojasnila je.

Žužić, koja je tek jučer prijavila Atanasovsku zbog prijetnji, kazala je kako je najstarijeg sina smjestila na sigurno jer se i njemu prijetilo.

Pojašnjava kako novac koji je ostao od akcije za Noru nisu smjeli upotrijebiti za neko drugo dijete te kako novac nije niti mogao biti prebačen Norinim roditeljima dok Zaklada Nora Šitum ne bude osnovana i dok ne dobiju službeni račun. 'Nisu postali pravna osoba, kada to postanu trebali su taj zahtjev dati, htjeli su novac kojeg po zakonu ne smijete prenijeti jer smo mi onda u kaznenom djelu', kaže Žužić.

Ogorčena je kaže ponašanjem Norine majke i tvrdi kako se ona nikada nije htjela upoznati s ostalim roditeljima bolesne djece iz udruge, pa niti onda kada su svi došli na izlet u Zagreb.

Sadašnji tajnik udruge Hrabro dijete Haris Kapetanović izjavio je pak kako je za cijelu priču kriv bivši tajnik Alen Kocić koji se s Norinim roditeljima i pojavio na konferenciji za medije, a kojem smeta politički angažman Jasminke Žužić. Kapetanović je potvrdio kako i oni osnivaju zakladu.

Ovdje poslušajte cijeli intervju s Jasminkom Žužić.