poziv iz rima

Marko Pjaca ipak neće u Dinamo; sprema se senzacionalni povratak u Italiju

30.04.2024 u 22:34

Bionic
Reading

Preporodio se Marko Pjaca ove sezone u redovima Rijeke s kojom se bori za naslov prvaka SuperSport HNL-a. Vratio se i u reprezentaciju te su odmah krenule kalkulacije gdje će nastaviti karijeru. Svi su mislili da je prvi izbor Dinamo, ali...

Odigrao je Marko Pjaca (28) ove sezone za Rijeku 27 utakmica u svim natjecanjima, zabio je šest golova uz još pet asistencija. Sjajnim je igrama u dresu momčadi s Rujevice izborio i povratak u reprezentaciju, a Rijeka se bori za titulu.

No, već su sad krenule priče gdje će Pjaca nastaviti karijeru. Svi su očekivali da će se vratiti u Dinamo jer Rijeka mora prodavati svoje igrače kako bi popunila proračun.

A Pjaca je vrlo zanimljiv jer mu je odštetna klauzula samo 1.5 milijuna eura. U Rijeku je stigao početkom rujna kao slobodan igrač, ugovor ga veže do lipnja 2026. godine, no svima je jasno da će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Rujevicu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Dinamo ga je 'mjerkao', ali iz Maksimira stižu signali kako će se 'modri' posvetiti razvoju svojih mladih igrača pa je malo vjerojatno da će 'riskirati' taj novac kako bi nakon osam godina vratili u klub. Istina, cijena je 'prava sitnica', ali Dinamo već sada ima previše mladih igrača koje treba afirmirati.

Pojedini talijanski mediji, istina za sada tek sramežljivo, najavljuju kako bi se Marko Pjaca u senzacionalnom transferu ovog ljeta mogao vratiti u Serie A. I to u redove jednog od velikana.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U pitanju je Lazio kojeg od nedavno vodi Igor Tudor! Na kraju sezone se na Olimpicu sprema smjena generacija, Luis Alberto definitivno odlazi, a Felipe Anderson se vraća u rodni Brazil pa krilne pozicije ostaju upražnjene i stvarno neće biti nikakvo iznenađenje ako Rimljani ovog ljeta krenu po Marka Pjacu koji je u Serie A igrao za Juventus, Fiorentinu, Genou, Torino i Empoli.

Uz sve to ne treba zaboraviti da je predsjednik Lazija Claudio Lotito izuzetno 'težak' na novcu i trudi se da prođe što jeftinije prilikom kupovine igrača, a Pjacina otkupna klauzula od samo 1.5 milijuna eura za njega je svakako veliki mamac.

Problem je u činjenici da Lazio nije jedni koji bi Marka Pjacu volio vidjeti u svojim redovima, no prednost Rimljana je u činjenici da je trener naš Igor Tudor...