Japan Mobility Show 2023

Nissan predstavio koncept Hyper Adventure, opremljen za ekološki orijentirane putnike na otvorenom

12.10.2023 u 10:56

Bionic
Reading

Uoči Japanskog sajma mobilnosti u Tokiju krajem ovog mjeseca, Nissan otkriva niz uzbudljivih potpuno električnih konceptnih vozila, od kojih je prvo bilo Nissan Hyper Urban crossover, ali i Concept 20-23, novi gradski sportski električni konceptni automobil

Nissan je predstavio Nissan Hyper Adventure, drugo vozilo u svojoj seriji naprednih EV koncepata za Japan Mobility Show. Da podsjetimo, prije nekoliko dana smo pisali kako uoči Japanskog sajma mobilnosti u Tokiju krajem ovog mjeseca, Nissan otkriva niz uzbudljivih potpuno električnih konceptnih vozila, od kojih je prvo bilo Nissan Hyper Urban crossover, predstavljeno u digitalnom obliku.

Naravno, ne treba zaboraviti niti Nissan Concept 20-23, novi gradski sportski električni konceptni automobil, koji je najavljen krajem rujna u znak proslave 20. godišnjice Nissanova dizajnerskog centra u Londonu.

Digitalni koncept Nissan Hyper Adventure je sportski SUV dizajniran za ljude koji strastveno vole avanture na otvorenom i ekološki prihvatljiv stil života.

Nissan Hyper Adventure koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Produženo vrijeme na cesti zahtijeva energiju, stoga su koncept Nissan Hyper Adventure i njegova tehnologija V2X (vehicle-to-everything) zamišljeni da održe potrebe za električnom energijom bilo kada i bilo gdje, a da i dalje poštuju okoliš.

Bilo da se radi o vikend izletu u lokalne planine ili višemjesečnom putovanju u udaljeno mjesto, primarni cilj Nissan Hyper Adventure je zadovoljiti različite potrebe onih koji vole vani. Njegova baterija velikog kapaciteta služi i kao izvor energije, omogućujući korisnicima da napajaju svoje gadgete, osvjetljavaju kampove ili čak pune svoje električne vodene skutere. Njegova V2X sposobnost također može opskrbljivati strujom domove (V2H) ili lokalnu zajednicu doprinoseći viškom energije mreži (V2G).

Kada putujete preko snježnog planinskog prijevoja ili blatnjave staze bujne prašume, Nissanov napredni sustav upravljanja svim kotačima e-4ORCE pomaže osigurati da putnici glatko, sigurno i sa stilom stignu do svojih odredišta.

Vanjski izgled karakteriziraju dinamične ploče karoserije koje izražavaju aktivnost, zahvaljujući karakterističnoj dijagonalnoj liniji na bočnoj strani vozila koja naglašava prostranu kabinu unutar njega. Preusmjeravanjem zraka koji struji kroz prednji spojler, automobil može postići visoke aerodinamičke performanse. Aerodinamičnost je dodatno poboljšana staklom koje integrira krovne i bočne prozore te ujednačenu površinu stražnjeg kraja. Kotači te prednji i stražnji odbojnici opremljeni su derezama, ili zupčanicima za vuču na snijegu, kako bi automobil mogao voziti kroz snježna područja sa snagom i lakoćom.

  • +2
Nissan Hyper Adventure koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Jedinstvene značajke interijera i prostor kabine dizajnirani su kako bi vožnju u svim situacijama učinili jednostavnom i udobnom. Instrumentna ploča spojena je na dno vjetrobranskog stakla, služeći kao zaslon sa širokim vidnim poljem – kao da je karoserija vozila prozirna – te besprijekorno povezuje prostor unutar i izvan automobila.

Unutrašnjost se također može pohvaliti prtljažnim prostorom za vanjsku opremu kao što su šatori, skije ili čak kajak. Stražnja klupa je prepoznatljiva jer se može okretati za 180 stupnjeva na osovini i stvoriti udoban prostor za sjedenje koji je okrenut prema van od stražnjeg dijela vozila. Ova značajka, koja uključuje automatske rastezljive i uvlačive stepenice, korisna je kada kampirate, pripremate se za dan skijanja ili uživate u slikovitom pogledu.

Koncept Nissan Hyper Adventure osmišljen je za podršku širokom rasponu avantura na otvorenom, udobno, sigurno i uz dobru opskrbu energijom.

Koncept Nissan Hyper Adventure bit će digitalno prikazan na Japan Mobility Showu.

Poseban glazbeni video prenosit će se uživo na Nissanovom YouTube kanalu do 25. listopada. Kako svaki od Nissanovih konceptnih automobila bude otkrivan prije sajma, pojavit će se u videu.