VELIKI JUBILEJ

Opel proslavio 125 godina proizvodnje automobila u Rüsselsheimu: Pogledajte kako je to izgledalo

11.06.2024 u 08:48

Bionic
Reading

Predstavljeni su i planovi za projekt 'grEEn-campus', novo globalno sjedište Opela i buduće sjedište Stellantisa Njemačka, koji će dati odlučujući doprinos smanjenju ugljičnog otiska lokacije u Rüsselsheimu

Opel je u prošlu subotu subotu proslavio 125 godina proizvodnje automobila pod motom 'Zauvijek naprijed od 1899. godine' i pozvavši javnost na dan otvorenih vrata u Rüsselsheimu. Tisuće obožavatelja Opela iz bliže i dalje okoline iskoristile su priliku da zarone duboko u povijest marke s Blitz amblemom i, iznad svega, da dobiju uvid u to kako se Opel pozicionirao za elektrificiranu automobilsku budućnost i želi je oblikovati na održiv način.

Osim toga, brojni su posjetitelji iskoristili dan da zavire 'iza kulisa' proizvodnje automobila.

Izvršni direktor Opela Florian Huettl tom je prilikom pozdravio njemačkog kancelara Olafa Scholza, premijera pokrajine Hessen Borisa Rheina kao i predsjednika uprave Stellantisa Carlosa Tavares, kao i predsjednika Stellantisa Johna Elkanna te Xaviera Chéreaua, glavnog direktora za ljudske resurse i transformaciju Stellantisa i predsjednika Nadzornog odbora Opela, kao počasne goste u sjedištu Opela.

Opel proslavio 125 godina proizvodnje automobila u Rüsselsheimu Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Tijekom službene ceremonije, kancelar Scholz i premijer Rhein naglasili su koliko je uspjeh automobilske industrije važan za Njemačku te su, čestitajući im obljetnicu Opela, naglasili veliku važnost Opelove strategije elektrifikacije za budućnost.

Ovom prilikom Xavier Chéreau predstavio je i planove za projekt 'grEEn-campus', novo globalno sjedište Opela i buduće sjedište Stellantisa Njemačka, koji će dati odlučujući doprinos smanjenju ugljičnog otiska lokacije u Rüsselsheimu.

U skladu s motom Opela, više od 7000 posjetitelja koji su putovali u Rüsselsheim moglo je iz prve ruke doživjeti kako Opel spaja automobilsku tradiciju s održivom budućnošću. Proizvođač je prikazao jubilarnu izložbu s Opelovim automobilima koji su bili svojevrsne prekretnice ove njemačke tvrtke.

  • +9
Opel proslavio 125 godina proizvodnje automobila u Rüsselsheimu Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Kako bi obilježio svoju 60. godišnjicu, Opel Design Center također je otvorio svoja vrata – s pionirskim studijama i konceptnim automobilima iz povijesti marke. Osim toga, svoj debi u javnosti su imali novi Grandland i nova Frontera.

Oni koji su željeli više uzbuđenja, su mogli uživati ​​kao suvozači u Opel Corsi Rally Electric. Bili su to samo neki od najvažnijih događaja s dana otvorenih vrata Opela u Rüsselsheimu.