TRŽIŠTE KAPITALA

Apatija na burzi, indeksi u crvenom

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je četvrtak zaključilo u crvenom teritoriju, gdje su oba dionička indeksa CROBEX i CROBEX10 zabilježila pad oko 0,4 posto. Većina sektorskih indeksa je dan zaključila sa cjenovnim padom, koje je predvodio indeks prehrambenog sektora sa minusom od oko 0,6 posto, dok je jedini porast zabilježen u indeksu turističkog sektora koji je ojačao 0,2 posto

Ukupan dionički promet je poletio, na preko 70 milijuna kuna, što je najviša razina prometa od ožujka. Međutim, povišena likvidnost je u prvom redu bila posljedica blok transakcije dionicom Leda, u iznosu od 67 milijuna kuna. Redovni promet je ipak bio dosta siromašan, u iznosu od svega 3,3 milijuna kuna.

Nije bilo nijednog milijunaša u redovnom prometu, gdje je najtrgovanija bila dionica Hrvatskog Telekoma sa oko 572 tisuće kuna prometa, uz pad cijene od 0,3 posto. Nešto ispod pola milijuna kuna prometa je prikupila dionica Viadukta, čija je cijena stagnirala na 260 kuna.

Titula gubitnika dana opet ide dionici Atlantske plovidbe koja nastavlja tonuti, te je u jučerašnjem trgovanju izgubila dodatnih 3,9 posto. Znatniji padovi su uknjiženi u dionicama Kraša i Đure Đaković Holdinga, koje su izgubile na vrijednosti 3,6 posto i 3,0 posto.

Na strani dobitnika prvo ime je dionica PBZ-a koja je zabilježila rast od 1,35 posto, međutim na prometu od svega 40 tisuća kuna. Vrijedi još izdvojiti tek redovne dionice Adrisa i Arenaturista koje su ojačale 1,3 posto i 1,2 posto.

Dobitnik dana PBZ +1,35% 600,00

Gubitnik dana Atlantska plovidba -3,91% 118,21

Crobex -0,40% 1.673,30

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE