'SLATKA MALA ČUDOVIŠTa'

Godinu dana razvijali su edukativnu aplikaciju Moopies u kojoj dijete postaje učitelj, sada su lansirali i kickstarter kampanju

31.05.2022 u 11:54

Bionic
Reading

Supružnici Stefan i Mateja Vedrina osnovali su prije tri godine startup Hiroma Design unutar kojeg izrađuju video igre, 3D projekcije i aplikacije proširene i virtualne stvarnosti, čime su svoj hobi pretvorili u posao. Na tržištu su se, među ostalim proizvodima, istaknuli edukativnom aplikacijom za djecu Moopies

Razvijali su aplikaciju godinu dana, a danas su lansirali i kickstarter kampanju 'Moopies - Cutting-edge learning app for Kids', u želji da u 29 dana prikupe 6000 dolara kako bi mogli nastaviti s razvojem aplikacije i predstavljanjem na tržištu.

Kroz aplikaciju Moopies dijete postaje učitelj, a ne učenik, što supružnici Vedrina ističu kao inovativnost svog proizvoda. Usto roditelji određuju koliko će dijete vremenski provesti igrajući igru.

'Moopiesi su mala slatka čudovišta koja padnu na planet Zemlju. S jednim od njih dijete kreće u avanturu učenja. Dijete svog Moopyja uči o znanju naše planete poput matematike, stranih jezika, boja. Kako Moopy uči, tako i evoluira. Prilikom preuzimanja aplikacije, roditelj određuje koliko će vremenski njegovo dijete igrati našu igru. Nakon što prođe taj period, Moopy s kojim dijete trenutačno igra odlazi spavati te igru može nastaviti tek sljedeći dan. Također, uz aplikaciju će dolaziti i popratni sadržaj koji je tematski vezan uz aplikaciju, odnosno plišanci, katalog sa sličicama, olovke za tablet, majice', pojasnio je ranije Stefan Vedrina koji je sa suprugom Matejom aplikaciju predstavio i na ovogodišnjem CES-u u Las Vegasu, najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike.

Na projektu rade s nekoliko stručnjaka, a u planu je zapošljavanje novih ljudi. Žele nastaviti sa širenjem na domaćem tržištu, no sve više ih prepoznaju i van granica Hrvatske. Njihove klijente čine gradovi, institucije i udruge, ali i privatni klijenti, odnosno tvrtke.