iskustvo i znanje

Hrvatske tvrtke u Europskom konzorciju za obnovljive izvore i zaštitu prirode

27.06.2024 u 14:44

Bionic
Reading

Hrvatska konzultantska tvrtka i znanstveni institut OIKON te partnerska tvrtka Supernatural, dio su novoosnovanog Europskog konzorcija za obnovljive izvore energije i zaštitu prirode – ERWC (eng. European Renewable Energy & Wildlife Consortium), izvijestio je OIKON u četvrtak

ERWC okuplja europske ekološke konzultantske tvrtke s iskustvom u razvoju projekata korištenja energije vjetra i sunca koje će pružati rješenja odgovornog razvoja projekata uz istovremenu zaštitu prirode.

Cilj konzorcija je pružanje vrhunskih usluga ekoloških istraživanja i savjetovanja na projektima korištenja obnovljivih izvora energije u Europi.

Uz hrvatske tvrtke OIKON i Supernatural, osnivači konzorcija uključuju nizozemski Waardenburg Ecology i podružnicu BESE, francuski Ecosphère i podružnice TBM i Somme, te grčki Nature Conservation Consultants (NCC) i podružnicu Marine Biodiversity Surveys (MBS).

Očekuje se da će djelatnost konzorcija unaprijediti suradnju na istraživanjima razvoja projekata korištenja obnovljivih izvora energije, razmjenu znanja i stručnjaka, uspostaviti jedinstvene standarde kvalitete i istraživačke protokole te kohezivnu europsku strategiju. Radit će i na unapređenju projekata korištenja obnovljivih izvora energije istovremeno osiguravajući visoke standarde zaštite prirode i okoliša.

Osim korištenja zajedničkih tehničkih mogućnosti i specijalističkih znanja svojih tvrtki, partneri iz ERWC-a vide i bolje mogućnosti sudjelovanja u velikim poslovima koji traže međunarodno iskustvo i snažne resurse u provedbi.

sve osim nogometa

Učitavanje...