norveški Statkraft

Najveći proizvođač obnovljive energije otvorio ured u Zagrebu, evo što planiraju

17.09.2024 u 13:56

Bionic
Reading

Norveška tvrtka koja se bavi proizvodnjom obnovljive energije jača svoju prisutnost u Hrvatskoj sve većim brojem projekata i rastućim timom, a u Zagrebu je danas otvorila ured, čijem su otvorenju prisustvovali mnogi stručnjaci i drugi dionici iz hrvatskog energetskog sektora

Statkraft je vodeća norveška tvrtka u hidroenergiji na međunarodnoj razini te najveći europski proizvođač obnovljive energije, a bavi se proizvodnjom hidroenergije, energije iz vjetra, plina i solarne energije te opskrbljuje sustave daljinskog grijanja.

Prisutna je u Hrvatskoj od 2021. godine, sa sjedištem u Zagrebu, a u našoj zemlji vidi velik potencijal u proizvodnji energije iz obnovljivih izvora te razvija projekte solarne i energije vjetra, kao i njena skladištenja.

Trenutačno ima preko 750 MW kapaciteta solarnih elektrana u razvoju diljem Hrvatske, a kao tvrtka s bogatim naslijeđem koje datira iz 1895. godine, Statkraft je na globalnom energetskom tržištu prisutan u više od 20 zemalja te ima više od 6000 zaposlenih.

'Aktivno razvijamo robustan niz projekata solarnih i vjetroelektrana u Hrvatskoj, kao i sustava za pohranu energije. Preseljenje u nove i veće prostore označava sljedeću fazu naših aktivnosti, kao i usklađivanje s našom vizijom rasta i održivosti', rekao je Arnaud Bellanger, direktor Statkrafta za Hrvatsku.

  • +15
Tvrtka Statkraft otvara svoj novi ured u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

Statkraftovi kapaciteti za razvoj projekata i ambicije u Hrvatskoj ojačani su akvizicijom Neoenovih operacija i projekata u našoj zemlji prije nekoliko mjeseci.

'Ovo je ambiciozan portfelj projekata koji su trenutačno u različitim fazama izdavanja dozvola, što u konačnici obećava kontinuiran razvoj naših kapaciteta u zemlji u narednim godinama', rekao je Bellanger.

'Zadovoljstvo nam je to da nastavljamo širiti svoju prisutnost u Hrvatskoj, na tržištu koje pokazuje velike mogućnosti i prilike za razvoj obnovljivih izvora energije', kazao je Braein, viši potpredsjednik Statkraftove europske regije, a koja uključuje Francusku, Italiju, Albaniju i Hrvatsku.