velik posao

Ruše se objekti oko stadiona u Kranjčevićevoj

16.09.2024 u 10:03

Bionic
Reading

Stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu ide u rekonstrukciju, a jednom kada bude gotov bit će kapaciteta između 11 i 12 tisuća mjesta. Procjenjuje se da će rekonstrukcija i dogradnja stajati između 25 i 30 milijuna eura

Rekonstrukcija stadiona u zagrebačkoj Kranjčevićevoj trebala bi, prema najavi gradskih vlasti, službeno početi u siječnju, no bageri i kamioni već su okružili buduće gradilište i uklanjaju pomoćne objekte oko njega.

Prvi je srušen napušteni restoran Zagrebački bijeli, a za potrebe gradnje i rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj Grad Zagreb kupio je i dvorište s tri kuće u Ulici Huga Badalića iza zapadne tribine igrališta za 416.000 eura. Riječ o devastiranim nekretninima devet suvlasnika, od kojih je jedan i sam Grad koje će se također srušiti.

Dok se Maksimir ne izgradi, Dinamo će se preseliti na stadion u Kranjčevićevoj ulici, a on će zadovoljavati sve UEFA-ine standarde. 'Ovo ide i osiguran je novac u proračunu, a nadamo se i sufinanciranju UEFA-e i HNS-a', kazao je ranije gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

  • +15
Počela obnova stadiona u Kranjčevićevoj ulici Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic

Procjena je da će rekonstrukcija i dogradnja stajati nešto manje od 30 milijuna eura, a radovi bi trebali trajati od 15 do 18 mjeseci. Stadion bi u funkciji trebao biti u jesen 2026. godine. Tko će raditi rekonstrukciju još nije poznato budući da ni javna nabava za izvođača još nije raspisana.

Istočna i zapadna tribina trebale bi imati 4284, odnosno 4205 sjedećih mjesta, a sjeverna 1714 i južna 1813 sjedećih mjesta. Sve aktivnosti odvijat će se pod zapadnom tribinom dok će pod ostalima biti organizirani prodaja ulaznica i ugostiteljstvo.

  • +3
Stadion Zagreb Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Grad Zagreb