ŠOKANTNI IZNOSI

Pogledajte kakve su cijene u dm-u kod nas, a kakve u Njemačkoj

28.10.2024 u 09:33

Bionic
Reading

Nakon ulaska Hrvatske u eurozonu imamo puno bolji pregled koliko su neki proizvodi skuplji u Hrvatskoj u odnosu na razvijenije i bogatije države zapadne Europe. Kupci su u nekoliko navrata - s razlogom iznenađeni razlikom - uspoređivali cijene (istih) proizvoda u trgovinama u Hrvatskoj i Njemačkoj. Objavljene su sada i cijene proizvoda u trgovinama dm-a, koje se znatno razlikuju u Hrvatskoj i Njemačkoj – kod nas su, naime, proizvodi znatno skuplji, neki i do 100 posto

Infografika prikazuje razlike u cijenama za razne kategorije proizvoda; od higijenskih potrepština do prehrambenih artikala.

Primjerice, cijena Signal White Now paste za zube (75 ml) u Hrvatskoj iznosi 3,95 eura, dok u Njemačkoj košta 2,45 eura, što predstavlja povećanje od čak 61 posto u Hrvatskoj. Curaprox četkica za zube također je skuplja u Hrvatskoj (5,25 eura) u odnosu na Njemačku (4,95 eura), s razlikom od šest posto.

Cijene proizvoda za pranje posuđa također su znatno više. Denkmit Multi-Power tablete za perilicu posuđa (40 kom.) u Hrvatskoj koštaju 5,95 eura, dok su u Njemačkoj 3,65 eura, što čini razliku od 63 posto. Frosch tablete za strojno pranje posuđa (70 kom.) također su skuplje u Hrvatskoj za 32 posto.

Slične su razlike u cijenama proizvoda za njegu tijela, sredstava za čišćenje te prehrambenih proizvoda.