GOSTOVANJE U HGK

Premijer Plenković najavio spajanje inspekcija

14.03.2017 u 15:22

Bionic
Reading

„Jedna od stvari koje ćemo napraviti u sklopu reformskih paketa je ujedinjavanje inspekcijskih službi kojih je sada više od pedeset. Smatramo da ih treba bolje koordinirati i učiniti učinkovitijima“, istaknuo je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković na konferenciji Hrvatska – zemlja poželjna za poslovanje?, održanoj danas, 14. ožujka, u Hrvatskoj gospodarskoj komori

Dodao je da su nam pozitivni makroekonomski trendovi olakšali zaduživanje na inozemnom tržištu i uspješno refinanciranje dugova. „Ti su trendovi bili poruka stabilnosti i ozbiljnosti svega što radimo. Kapital ne gleda kroz prste – gleda svoj interes”, kaže Plenković.

“Ako baš sve tri svjetske kreditne rejting-agencije kažu da izgledi nisu negativni, nego stabilni, onda je to dobra poruka”, istaknuo je Plenković i dodao da je to najviše rezultat rada hrvatskih gospodarstvenika, onih koji proizvode i izvoze i koji su u stanju biti konkurentni u svojim aktivnostima. “Vlada kroz HGK sluša potrebe poduzetnika te na taj način politika i gospodarstvo trebaju djelovati zajedno“, naglasio je Plenković.