Županijski sud

Banožić izgubio prvu pravnu bitku, odbijena mu žalba

26.09.2024 u 15:27

Bionic
Reading

Mario Banožić izgubio je svoju prvu pravnu bitku. Kako doznaju 24sata Županijski sud u Vukovaru odbio je žalbu obrane o izdvajanju nezakonitih dokaza i potvrdio je rješenje Općinskog suda u Vinkovcima

'Županijski sud u Vukovaru je u cijelosti prihvatio razloge navedene u prvostupanjskom rješenju kojim je odbijen prijedlog obrane za izdvajanjem nezakonitih dokaza', poručili su iz suda, piše 24sata.

Podsjetimo, Banožićeva obrana smatrala je kako se iz spisa treba izdvojiti zapisnik o vještačenju i mišljenje Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' od 22. ožujka 2024. i očitovanje vještaka od 9. travnja 2024.

Sud je također objasnio i kako nakon dostave ovog rješenja strankama slijedi zakazivanje sjednica optužnog vijeća radi potvrđivanja optužnice.

Kazneni postupak protiv Banožića vodit će se, ranije je potvrđeno, na vinkovačkom Općinskom sudu, s obzirom na to da je, prema navodima optužnice, prometna nesreća bila na mjestu koje je u nadležnosti Općinskog suda u Vinkovcima.

Bivši ministar je sudjelovao u frontalnom sudaru koji se dogodio 1. studenog 2023. rano ujutro na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji. Banožić je, prema optužnici, pretjecao kolonu vozila iako je bila magla, pri čemu je smrtno stradao vozač kombija Goran Šarić, a bivši ministar teško je ozlijeđen.