završen očevid

Ispalio više hitaca kod Doma zdravlja na Knežiji. Nije pucao iz vatrenog oružja

09.10.2024 u 09:33

Bionic
Reading

Zagrebačka policija završila je očevid na Knežiji. U tom su kvartu sinoć policijska vozila blokirala ulaz u ulici Rudolfa Bičanića nakon dojave o pucnjavi pri čemu su oštećena stakla na Domu zdravlja i jednom automobilu

Policija je utvrdila kako je nepoznati počinitelj kod ulaznih vrata zdravstvene ustanove ispalio dva hica koja su pogodila i probila vanjski dio staklene stijenke pored ulaznih vrata ustanove bez probijanja stijenke u cijelosti. U to vrijeme se kod ulaza nalazila građanka s maloljetnim djetetom, a i u čekaonici je bio jedan građanin s maloljetnim djetetom.

Nepoznati počinitelj je potom ispalio i jedan hitac u prozor jedne od prostorija ustanove za vrijeme dok se u njoj nalazila zdravstvena djelatnica. Nakon toga se udaljio s mjesta događaja odnoseći sa sobom sredstvo kojim je pucao.

Policajci su tijekom pregleda mjesta događaja utvrdili i oštećenje prednjeg stakla osobnog automobila marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 22-godišnje djevojke. Citroen je bio parkiran na parkiralištu sa sjeverne strane zdravstvene ustanove te je utvrđeno da je oštećenje također nastalo ispaljivanjem jednog hica.

Prilikom očevida pronađena je ispaljena kuglica, što isključuje mogućnost, tvrdi policija, da je navedeno počinjeno vatrenim oružjem.

Nitko nije ozlijeđen, a u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te oštećenje tuđe stvari.

Pucnjava na Knežiji Izvor: tportal.hr / Autor: Vedran Brkulj