odbačeni opušak

Policija riješila slučaj požara dvorca iz 14. stoljeća kod Karlovca: Za štetu od gotovo milijun kuna kriv je neoprezan mladić

20.04.2022 u 16:23

Bionic
Reading

Uzrok požara koji je sredinom ožujka izbio u starom gradu Novigradu na Dobri kod Karlovca je nepažnja osamnaestogodišnjaka, javlja policija

Vezano uz događaj požara na krovištima dvorca u Novigradu na Dobri koji se dogodio 15. ožujka, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Mladića se sumnjiči da je 15. ožujka neovlašteno ušao u zaključani prostor Frankopanskog grada Novigrada na Dobri u mjestu Novigrad na Dobri, općina Netretić te je bačenim užarenim opuškom cigarete izazvao požar na drvenom krovištu jugozapadne kule, a potom je zbog jakog vjetra došlo do prijenosa vatre na drvenu konstrukciju krovišta sjeveroistočne kule. Ovim događajem nastala je materijalna šteta veća od 860.000 kuna.

  • +17
Izgorjelo krovište dvorca iz 14. stoljeća kod Karlovca Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

Zbog sumnje da je 18-godišnjak počinio kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u vezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac