rupotina

Kod Solina više nema otvorenog plamena, kanaderi natapaju rubne dijelove požarišta

12.08.2024 u 07:47

Bionic
Reading

Požar kod Solina i dalje bjesni, a od jutra su na požarištu i dva kanadera

Požar je planuo u predjelu Rupotine iznad Solina u nedjelju poslijepodne, a širio se prema brdskom području. Prema prethodnim najavama, tijekom noći ga je gasilo oko 150 vatrogasaca sa 48 vozila.

Iz Vodovoda i kanalizacija Split (VIK) obavijestili su potrošače na području Solina da su zbog požara na predjelu Rupotine i iznimne potrebe za vodom mogući prekidi vodoopskrbe. Zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Splitsko-dalmatinske Ivan Kovačević za Dalmaciju Danas je jutros rekao da se na požarištu radilo cijelu noć.

  • +15
Požar u Rupotini kod Solina Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

'Što se tiče ovoga dijela Rupotine zadovoljni smo. Radilo se cijelu noć, rubovi su dobro odrađeni međutim onaj dio što je prešao preko grede u Konjskome još je uvijek aktivan i to je jedino što je sada aktivno. Trenutno ga još ne možemo rješavati. Vidjet ćemo kada dođu zračne snage. Pokušat ćemo s dronom snimiti situaciju, tamo nema puta, nema ničega, daleko je, ali ništa nije ugroženo', rekao je Kovačević i dodao da su na terenu ostavili 130 vatrogasaca i 40 vozila te da će tijekom jutra nešto od snaga i raspustiti. Izgorjelo je oko 50 hektara površine.

Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je u 8.30 da je požar ugašen.

'Na požarištu Rupotine Solin više nema otvorenog plamena. Kanaderi će natapati rubne dijelove još pola sata a onda će ih zamijeniti jedan zračni traktor. Izvršeno je pregrupiranje i zamjena vatrogasnih snaga', kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.