propust u građenju

Radnik pao kroz prozor na gradilištu, prijavljen građevinski dvojac

23.07.2024 u 11:54

Bionic
Reading

Dubrovačko-neretvanska policija prijavila je 28-godišnjaka i 43-godišnjaka zbog propusta u građenju stambene zgrade pri čemu je sredinom svibnja u Zvekovici poginuo 51-godišnji građevinski radnik.

Policija je izvijestila da je sukladno prijavi Državnog inspektorata, a u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Dubrovniku, dovršila kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo kaznenim prijavama za teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u svezi s kaznenim djelom opasnog izvođenja građevinskih radova.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 28-godišnjak, kao odgovorna osoba u pravnoj osobi trgovačkog društva iz Imotskog i 43-godišnjak, kao glavni inženjer gradilišta za spomenuto trgovačko društvo, pri građenju i izvođenju radova te nadzoru nad građenjem stambene zgrade u Zvekovici, postupali protivno propisima ili opće priznatim pravilima struke uslijed čega je došlo do smrtnog stradavanja 51-godišnjaka.

Do pada i smrtnog stradavanja je došlo 13. svibnja ove godine, kada je 51-godišnjak, prilikom izvođenja građevinskih radova na krovu spomenute stambene zgrade pao s visine od pet metara kroz otvoren i neosiguran krovni prozor na stepenište zgrade i od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo.