strava na markovom trgu

Dr. Štajminger: Ozlijeđenom je odmah pružena pomoć, bio je u kontaktu

11.06.2024 u 14:07

Bionic
Reading

Saborska liječnica Gordana Štajminger. čija je ekipa po dojavi prvva pružila pomoć muškarcu koji se jutros samozapalio na Markovom trgu, izjavila je da mu je pružena hitna pomoć, muskulaturni opijati i kisik, no vitalni parametri pokazivali su da je životno ugrožen

"Pružena mu je hitna medicinska pomoć, prema pravilima struke, dati su mu muskularni opijati ne bi li se zaustavili jaki i nesnosni bolovi. Nakon toga smo mu dali 25 litara kisika, da bi ga potom hitna pomoć prebacila na dalje liječenje u Odjel za opekline traumatološke bolnice", kazala je liječnica novinarima.

Rekla je da je dojavu dobila iz ureda premijera.

"Isti čas sam poslala ekipu, mlađu liječnicu i sestru na intervenciju. Pronašli smo čovjeka, vatrogasci su ugasili vatru, a on je bio u izrazito teškom stanju. Na sebi je imao naočale i maske koje su se rastopile", izjavila je.

Ozlijeđeni je komunicirao s liječnicima koji su mu prvi priskočili u pomoć.

"Pacijent je vikao 'vrećica, vrećica'. Samo je to govorio, dakle bio je u kontaktu. Disao je, imao je tlak, puls, ali su vitalni parametri oksigenacije pokazivali da je životno ugrožen i da treba hitno bolničko liječenje", kazala je Štajminger.

Gordana Štajminger Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/Pixsell

Napomenula je i da su se bojali da u vrećici nije eksploziv, ali su unutra bile samo su stvari.

Kazala je i da je muškarac imao problem s kockom te smatra da njegov čin nema političku pozadinu.

Muškarac se zapalio na Markovu trgu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

"Radi se o čovjeku koji je propao u kocki, kojega je žena prošle godine prijavila. Znači, psihički vidno rastrojen. Mislim da se radi o privatnoj tragediji, ali nikad se ne zna. Policija će ispitati i vidjeti stanje", rekla je Štajminger.

Nakon što je pacijent prebačen na bolničko liječenje, kaže da su nekoliko intervencija imali i s novinarima koji su se drugim poslom zatekli na Markovu trgu u vrijeme nesreće, jer im je pozlilo gledajući scenu koja se odigrala.

Teško ozlijeđeni muškarac ima opekline četvrtog stupnja, životno je ugrožen i nalazi na intenzivnom liječenju u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice.