'jako je ozbiljno'

Liječnici: Čovjek koji se zapalio na Markovu trgu ima opekline 4. stupnja i endo opekline

11.06.2024 u 12:00

Bionic
Reading

Jutros oko 9.30 ispred zgrade Vlade RH na Markovu trgu nepoznati muškarac polio se benzinom i zapalio. Prevezen je u centar za liječenje opeklina Traumatološke bolnice te se liječnici bore za njegov život

Predstavnici klinike izašli su pred medije da bi izvijestili o stanju nesretnog čovjeka.

Zdravstveno stanje muškarca koji se samozapalio jutros na Markovu trgu, a prevezen je u Kliniku za traumatologiju, jako je teško te mu se pokušava pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja, doznaje se od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davora Vagića. Liječnik Dinko Vidović, koji se bavi spašavanjem muškarca, otkrio je detalje.

'Dovezen je oko 10 sati. Unatoč promptnoj reakciji i maksimalno poduzetim mjerama, pacijent je zbog opsega i prirode ozljeda životno ugrožen. Pratimo razvoj situacije. U jedinici je intenzivnog liječenja opeklinskog odjela. Gotovo cijelo tijelo mu je opečeno, 4. stupanj, čak ima endo opekline. Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzet ćemo sve što je danas moguće da ga spasimo. Pacijent je '67. godište.

  • +20
Klinika za traumatologiju konferencija za medijje Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Vrlo često se susrećemo s teškim opeklinama, ali ovakvo nešto posljednjih godina nismo imali. Želim zahvaliti Hitnoj pomoći koja je u najkraćem mogućem roku dovezla pacijenta i onim kolegama koji ga još uvijek održavaju na životu. Tri liječnika trenutno se bave ovim pacijentom.

On trenutno nije pri svijesti, intubiran je. Moramo mu osloboditi dišni put. Sad je najvažnije održati vitalne funkcije, a dalje ćemo se boriti', rekao je liječnik. Vagić je dodao: 'Ovo je nešto vrlo, vrlo ozbiljno što se obično viđa kod vatrogasaca. Nama je bitno da smo pomogli čovjeku i napravili sve što se može.'