užas u demerju

Vlak nakon sudara vukao BMW još 70 m; HŽ: Vozio je slalom između spuštenih polubranika

20.09.2024 u 10:23

  • +17

Vlak naletio na BMW u Demerju, vukao ga 70 metara

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelic

Bionic
Reading

Muškarac u dobi od 32 godine teško je ozlijeđen nakon sudara s vlakom noćas u Demerju

Muškarac (32) je ozlijeđen nakon što su se sudarili vlak i automobil noćas u Demerju. Kako doznaje 24sata, vlak je auto u kojem je bio 32-godišnjak nakon naleta vukao oko 70 metara.

Na intervenciju su izašli vatrogasci JVP Zagreb kako bi ga izvukli iz vozila i predali hitnoj pomoći. "Izašli smo na poziv OKC policije kako bi izvadili čovjeka iz vozila kojega je vlak vukao oko sedamdeset metara", navode u JVP Zagreb.

Policija je dojavu o nesreći dobila noćas u 1:50.

"32-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kretao se južnom stranom kolnika ulice Svetog Benedikta u smjeru jugoistoka. Dolaskom do željezničkog cestovnog prijelaza Demerje nije zaustavio vozilo pred prijelazom kad je rampa bila spuštena i kad su svjetlosno-zvučni signali najavljivali približavanje vlaka.

Tom prilikom, vlak koji se kretao je naletio na prednji dio automobila, a vozač automobila zadobio je tjelesne ozljede. Prevezen je na KBC Sestre Milosrdnice", rekli su iz zagrebačke policije.

Oglasio se HŽ

"Danas, 20. rujna 2024., u 1.50 sati na međunarodnoj pruzi Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka osobni automobil podletio je pod vlak na željezničko-cestovnome prijelazu u Demerju osiguranome polubranicima te svjetlosnim i zvučnim signalima. Putnički vlak koji je vozio na relaciji Split - Bratislava udario je u vozilo koje se na pruzi našlo jer se vozač nije zaustavio ispred spuštenih polubranika, već je između njih vozio “slalom” kako bi ih zaobišao", priopćio je HŽ.