ponavljač prekršaja

Sergej Trifunović dobio izgon iz Hrvatske, zemlju mora napustiti u roku od tri dana

18.09.2024 u 16:31

Bionic
Reading

Srpski glumac Sergej Trifunović dobio je izgon iz Hrvatske i mora je napustiti u roku od tri dana, završna je odluka hrvatskih vlasti u ovom slučaju, doznaje tportal

Policija je izrekla Trifunoviću tri mjeseca zabrane ulaska u Hrvatsku jer je kao strani državljanin danas drugi put osuđen za prekršaj, odnosno i formalno je ponavljač prekršaja, doznaje tportal. Trifunović mora napustiti Hrvatsku u roku od tri dana, odnosno 22. rujna više ne smije biti na njenom teritoriju. Ova zabrana vrijedi samo za Hrvatsku, a ne i za ostatak Europske unije.

Podsjetimo, na današnjem je ročištu na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu Trifunović zbog vrijeđanja policije osuđen na 60 dana zatvora, što je zamijenjeno uvjetnom kaznom od godine dana te u tom razdoblju ne smije počiniti novo kazneno djelo. I Trifunović i policija odrekli su se prava na žalbu, pa je presuda odmah postala pravomoćna, a srpski će glumac morati platiti i 150 eura sudskih troškova.

  • +10
Sergej Trifunović na Prekršajnom sudu u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Po izlasku iz suda, pristupio mu je policajac u civilu i priveo ga u postaju kako bi se utvrdila zakonitost njegova boravka u Hrvatskoj temeljem Zakona o strancima. Utvrđeno je da je drugi put osuđen te mu je, kao ponavljaču prekršaja, izrečena zabrana ulaska u Hrvatsku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Petranović / tportal.hr