privođenje glumca

Božinović odgovorio Vučiću: 'U slučaju Trifunović nije bilo nikakvog utamničenja'

18.09.2024 u 15:55

Bionic
Reading

Nakon srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o privođenju srpskog glumca Sergeja Trifunovića oglasio se i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

'U Hrvatskoj politika niti hapsi niti pušta. Što se tiče presude, dobio sam informaciju kako je Prekršajni sud u Splitu odlučio. Splitska policija je takvih prekršaja ove godine imala 210, a na razini Hrvatske 1400 za vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba. Čini mi se da u ovom trenutku policijska uprava mora izdati samo neko rješenje vezano uz Zakon o strancima', rekao je Božinović novinarima u Saboru nakon aktualnog prijepodneva.

Upitan o komentarima srbijanskog predsjednika Vučića, Božinović je kazao: 'Nikakvo utamničenje nije bilo, u trenutku kada je ta vijest izašla gospodin Trifunović je bio na slobodi i bilo mu je zakazano ročište. Toga nema, to nije naša praksa. Sudovi sude po zakonu. Mi nemamo zakone koji se tiču poznatih osoba i manje poznatih osoba, imamo zakone po kojima odluku donosi sud', poručio je.

Podsjetimo, Trifunović je u ponedjeljak navečer uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo te je ispitan u policijskoj postaji u Splitu zbog tekstova neprimjerenog sadržaja koje je ranije objavio na društvenim mrežama i u kojima je grubo vrijeđao policiju i policijske službenike. Zbog toga je Trifunović danas osuđen na na 60 dana zatvora uvjetno, no po izlasku sa suda pristupio mu je policajac u civilu te ga priveo u postaju kako bi se utvrdila zakonitost njegova boravka u Hrvatskoj temeljem Zakona o strancima.