NAGRADNJAČa

Ispratite 15. Ljetne noći Teatar EXIT uz predstavu 'Bakice'!

11.09.2024 u 16:11

Bionic
Reading

U subotu 14.9. završavaju 15. Ljetne noći Teatra EXIT, a ispratit će ih, osim predstave Važnije polovice u Studiju EXIT, i gostujuća, hvaljena i društveno angažirana predstava BAKICE koja se održava u Teatru EXIT u 20h

Koproducenti predstave su Kolektiv Igralke, Savez udruga Molekula i KUD Transformator, a sama predstava nastala je na temelju etnografskog istraživanja i terenskog rada, odnosno prema svjedočanstvima siromašnih starijih žena koje u Rijeci preživljavaju skupljajući plastične boce. Naime, autorice ove dokumentarne predstave Sendi Bakotić, Ana Marija Brđanović, Anja Sabol, Vanda Velagić i Tjaša Črnigoj (ujedno redateljica i dramaturginja) povezale su se sa ženama na temelju čijih priča su u procesu skupno osmišljenog kazališta napravile predstavu u kojoj se te priče povezuju s pričama njihovih vlastitih baka i drugih žena koje poznaju.

U gradu su svugdje oko nas, ali tko su one? Koje su njihove životne priče? Što im je bitno u životu, što im daje snagu? I kako doprinose društvu, iako društvo to možda ne vidi, ne broji i ne priznaje? Pozicija žene istražuje se kroz prizmu društvenih vrijednosti kao što su socijalna sigurnost, (ne)ravnopravnost, socijalna uključenost te dostojanstven život.

U vrijeme kada je postalo 'normalno' prolaziti pored ljudi koji kopaju po kontejnerima, predstava postavlja pitanja o tome gdje smo i kamo idemo, kao pojedinci i kao društvo. Ovo je priča o radu, dostojanstvu, mladosti i starosti, preživljavanju i životu žena starijih od 65 godina, i o svima nama.

Ulaznice su dostupne online i na blagajni Teatra EXIT 12.9., 13.9. i 14.9. od 19 do 20h.

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za predstavu 'Bakice' (subota, 14.9. u Teatru EXIT u 20h), a dobitnici su Tihana Cukina i Ivana Fekete Matijević.