'mirila'

Nemečeku nagrada Milan Mladenović za najbolju pjesmu u regiji

21.09.2024 u 22:00

Bionic
Reading

Grupa 'Nemeček' s pjesmom “Mirila” ovogodišnji je dobitnik nagrade Milan Mladenović koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pjesmu u regiji. Nagradu su primili na svečanosti, koja se drugu godinu održava u Makarskoj, u skolpu festivala 'Modro i zeleno', na rođendan slavnog frontmena grupe Ekatarina velika

Ovo je ujedno i prvi put da je neki bend iz Hrvatske osvojio prestižnu nagradu. Osim Nemečeka ove godine su nagrađeni i Tamara Mylo u kategoriji najinspirativnijeg vokala, a ista je izvođačica odnijela i nagradu za naljbolji tekst koji je osvojila pjesmom “Posle jednog proleća”. Firchie Drums doboš otišao je u ruke Viktora Stojanovskog iz makedonskog benda Lufthansa, koji prema sudu Ivana Fecea Firčija, nekadašnjeg bubnjra EKV- a, ima 'ono nešto'.

Nakon preslušavanja 318 pjesama pristiglih na natječaj žiri u sastavu: Anja Rupel (Slovenija), Dubravko Jagatić (Hrvatska), Max Juričić (Hrvatska), Nikola Vranjković (Srbija), Svetlana Đolović (Srbija) odobrao je superfinaliste u kojem su se uz pobjednike našli i: Moira – Aroma(n)tična / Sjeverna Makedonija, Lennie – Desna strana knjige / Hrvatska, Škofja Loka VIS – Nikad niko / Srbija i Tamara Mylo – Posle jednog proleća / Srbija.

'Ovo je prvi put da nas je netko priznao na ovakav način,' rekli su dečki iz Nemečeka koji će na temelju osvojene nagrade i tri tisuće eura nastupiti i na idućem izdanju festivala Exit.

Dosadašnji laureati bili su 2019. godine Artan Lili s pjesmom ,,D.E.P.R.A.”, godinu kasnije d r a m ii “Daj mi sve”, 2021. godine nagradu su dobili Ana & The Changes za pesmu ,,Tu”, 2022. nagradu je osvojila Dina Jashari iz Sjeverne Makedonije s pjesmom ,,Doma”, a laini je nagrada u Makarskoj uručena Ljubičicama za pjesmu ,,Dok čekamo pad”.

Dvodnevni program u Makarskoj počeo je u petak otvaranjem izložbe ispred Dvorane Arte ,,Kao da je bilo nekad”, kao i tribinom ,,Nepristajanje ili kako je Ekatarina Velika postala veliki bend”. Odmah nakon toga, na Kačićevom trgu nastupili su Pips Chips & Videoclips i grupa Jonathan. U subotu su nakon podjele nagrada na istom mjestu sviralii prošlogodišnji pobjednici Ljubičice iz Beograda i sinjski M.O.R.T..

Na ceremoniji dodjele nagrada je najavljeno da će Makarska dobiti i Vidikovac Milana Mladenovića čija će lokacija biti na poluotoku Osejava.

  • +7
Dodjela nagrade Milan Mladenović Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic