NAGRADNJAČA

Predstava 'Harem' u Vidri

06.11.2013 u 09:22

Bionic
Reading

Kazalište Moruzgva najavljuje svoju novu predstavu 'Harem' za koju je tekst prema ideji Ivana Lea Leme napisala Ana Tonković Dolenčić, a glume Petra Dugandžić, Nela Kocsis, Barbara Vicković i Ecija Ojdanić.

Riječ je o melodrami s komičnim dijelovima, u kojoj se isprepliću prošlost i sadašnjost žena nakon raspuštanja harema u Topkapi palači 1909.

Predstava je sastavljena od nekoliko priča povezanih nitima sudbine koje pletu svoj uzročno posljedični ćilim kroz živote, kroz kulture, kroz povijesne periode, kroz umove i kroz srca.

Vodi vas, dakle, predstava 'Harem', u Los Angeles na set porno mjuzikla 'Arapske noći 2'. Slijedeći povijesne dokumente i dnevničke zapise, zavirit ćemo i u harem Topkapi palače u Istanbulu te pokušati oživjeti i rekonstruirati svakodnevicu tih zarobljenica, a posebno jedne robinjice Vlahinjice, otete iz naših krajeva. Teleportiramo se zatim u ovovremeni londonski korporativni harem, pa u beogradski bordel, čak i u dalmatinsku Zagoru gdje nepismene starice komentiraju Sulejmana Veličanstvenog i prisjećaju se priča o turskim osvajanjima koje su slušale u svom djetinjstvu.

Predstava će premijerno biti izvedena 3. studenog u 20 sati u kazalištu Vidra, nakon čega slijede reprize 7, 9. i 21. studenog te 4. prosinca.

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 3x2 ulaznice za predstave 7. i 9. studenog. Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koji datum žele ulaznice.

Po dvije ulaznice za predstavu 7. studenog osvojili su:

Ivan Obrovac
Svjetlana Boroš
Zdravka Cindrić

Po dvije ulaznice za predstavu 9. studenog osvojile su:

Viktorija Antolković
Gordana Falamić Hubzin
Sandra Lekić