NEUSTRAŠIVA TONKA

Antonija Blaće pozirala s pitonom

29.04.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Nacionalni lanac trgovina s proizvodima za kućne ljubimce, ZOO CITY, dodijelio je rekordnu donaciju pseće i mačje hrane Šibenskoj udruzi mladih. Apelu za odgovorno ponašanje pridružila se i Šibenčanka Antonija Blaće, pozvavši cijelu Dalmaciju na pokret te pozirajući s činčilama i pitonima da bi istaknula važnost ljubavi prema svim životinjama

Trotjedna akcija lanca dućana ZOO CITY i trgovačkog centra Dalmare prva je akcija u Dalmaciji koja poziva na odgovorno ponašanje prema životinjama. Uvelike je popraćena na društvenim mrežama i postigla je velik uspjeh: građani Šibenika prikupili su 200 kg pseće i mačje hrane ostavljajući poslastice i konzerve u posebnoj košari u trgovini, dok je sama tvrtka donirala 800 kg hrane. Kujica Bo uz pomoć objave na profilu dućana na Facebooku dobila je novi dom u Zadru i novu odgovornu vlasnicu.

Udruga ŠUM, koja na šibenskom području djeluje kroz sustav privremenog udomljavanja napuštenih životinja, umrežena je sa svim sličnim udrugama na području Dalmacije, od Zadra do Dubrovnika. Donacija je predstavnicima navedene udruge dodijeljena u šibenskoj poslovnici u trgovačkom centru Dalmare, uz prisutnost mnogih šibenskih vlasnika kućnih ljubimaca te napuštenih pasa, štićenika Udruge koji traže dom.

'Zahvaljujemo dućanu ZOO CITY koji je pokazao veliku društvenu odgovornost prema problemu napuštenih životinja u Dalmaciji. Osim Šibeniku, i drugim gradovima je potrebna pomoć, tako da hrana uskoro putuje prema Društvu za zaštitu životinja Dubrovnik koji skrbi za 400 pasa i 200-tinjak mačaka, a nema nikakvih sredstava ni podršku', oduševljena je Maja Šintić, predstavnica ŠUM-a.