SAVRŠEN ODMOR

Britanci pišu o mjestima koja morate posjetiti; na popisu se našla i Hrvatska

19.07.2024 u 12:32

Bionic
Reading

Prestižni Conde Nast Traveler u novoj je reportaži predstavio 11 mjesta u Europi koja bi svatko trebao barem jednom u životu posjetiti, a na popisu se nalazi i jedan hrvatski dragulj

Čak i ako niste u mogućnosti putovati, nitko vas ne može spriječiti da sanjarite o istraživanju najljepših svjetskih destinacija. Budući da je upravo u jeku ljetna sezona te su milijuni ljudi diljem svijeta već otputovali, ili tek putuju na godišnji odmor, ekipa iz Condé Nast Traveller UK pronašla je 11 odredišta u Europi koja se moraju naći na svakom popisu želja.

Među 11 odabranih najviše je talijanskih lokacija, no svoje mjesto je pronašla i Hrvatska, točnije otoci koji su britanskim novinarima zapeli za oko. Iako su ih oduševili Dubrovnik, Split i Trogir, ono što ih je raspametilo bili su naši otoci, osobito Hvar zbog savršenog spoja trendi klubova na plaži i povijesti koja je na na njemu itekako bogata.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević

Preporuku daju i za otok Krk zbog fascinantnih samostana i bujnih krčkih vinograda te savjetuju istraživanje brodom manje posjećenih otoka - Lošinja, Pašmana i Šolte - na kojima tajnih uvala ne nedostaje.

  1. Porto
  2. Vožnja Venice Simplon-Orient-Expressom od Istanbula do Pariza
  3. Lagano uživanje na talijanskom jezeru Garda
  4. Uranjanje u tople izvore turskih Pamukkalea
  5. Razgledavanje grčkih otoka
  6. Odmor u bajkovitoj vili Le Sirenuse u Positanu
  7. Proputovanje Irskom
  8. Istraživanje Norveške
  9. Vožnja duž talijanske obale
  10. Istraživanje hrvatskih otoka
  11. Posjet islandskim Westfjordovima