KOMIK MOTION

Broadway se vraća u Zagreb!

17.07.2024 u 09:13

Bionic
Reading

Redatelj Cirque du Soleila, dobitnik Tonyja i jedan od najvećih svjetskih klaunova David Shiner nakon dvije godine ponovno dolazi u Zagreb! U koprodukciji Teatra Exit, Triko Cirkus Teatra i Ivana Đuričića, Shiner i njegovi klaunovi zaigrat će ispod zvjezdanog neba na ljetnoj pozornici Teatra EXIT u Parku Ribnjak. Klaun koji je nasmijavao publiku na ulicama Pariza i onda preuzeo najvažnije kazališne daske na Broadwayu za zagrebačku publiku četiri večeri izvodit će autorsku predstavu Komik Motion.

Uz scene nastale klauniranjem u teškim vremenima, Shiner i njegovi klaunovi će izvoditi i one koje su ovog redatelja Cirque du Soleila vinule do zvijezda. Tako će publika Teatra EXIT imati jedinstvenu priliku putovati kroz prostor i vrijeme od Ribnjaka do Broadwaya.

Kroz ovu slapstick komediju gledatelji će se smijati tuđim pogreškama u svakodnevnim situacijama i prestati preozbiljno shvaćati svoje. Ipak smo svi bića od krvi i mesa koja putuju na ogromnom okruglom kamenu kroz Svemir. Zaboravite na klaunove koji dolaze uz burgere, ovi su ipak za malo zreliju publiku koja plaća račune, želi šefu reći da sjaši, ide na više ili manje uspješne spojeve i pojača glazbu u autu da ne čuje čudne zvukove motora jer je kraj mjeseca.

Nema jezične barijere, međusobne razlike su nebitne, jer svi dolazimo s istim ciljem: nasmijati se do suza.

Broadway će biti u Zagrebu 18., 19. (premijera), 26. i 27. srpnja na terasi Centra mladih Ribnjak, a za one na godišnjem klaunovi će otputovati na Splitsko ljeto (21. srpnja), Hvarske ljetne priredbe (22. srpnja), KULturno LJETO KKV u Sisku (23. srpnja) i Osječko ljeto kulture (25. srpnja).

Više informacija i ulaznice potražite na poveznici.