ISPLIVAO NA POVRŠINU

Brojne slavne ljepotice 'krivci' su zbog kojih je ovaj neuobičajeni trend zaživio unatoč suprotnim vjerovanjima

24.11.2019 u 15:13

Bionic
Reading

Modni trendovi mijenjaju se vrlo brzo, stoga se nerijetko dogodi da neki od njih prođu ispod radara. Hoće li ili neće biti zamijećeni ovisi o tome dopadnu li se trendsetericama koje, budimo realni, odlučuju o sudbini svih trendova koji se pojave na modnoj sceni. Komad koji je za dlaku prošao neprimijećeno je kožna košulja koje su prve isfurale Gigi Hadid, Kendall Jenner i Joan Smalls

Iako smo navikli na košulje izrađene od pamuka, sintetike ili svile, proteklih tjedana ne možemo ne primijetiti kako svojih pet minuta slave uživa pomalo neočekivani trend kožnih košulja. Među prvima su kožne košulje isfurale jedne od najuspješnijih manekenki današnjice, Gigi Hadid, Kendall Jenner i Joan Smalls, koje su pokazale svoju viziju toga kako kombinirati ovaj odjevni komad.

Obzirom da su dobar dio svog života u modnoj industriji, okružene dizajnerima, te imaju priliku prije svih drugih nositi odjeću koja će tek postati popularna u narednim mjesecima, ne iznenađuje činjenica da su baš Kendall, Gigi i Joan zaslužne za popularnost ovog komada.

Sve više trendseterica na Instagramu u svom ormaru čuva ovaj statement komad koji će, ako je vjerovati modnim stručnjacima biti veliki trend u mjesecima koji slijede.

Nakon što su kožne košulje pribavile slavne manekenke, a potom i brojne druge trendseterice, modne blogerice i instagramuše, njihova popularnost je naglo porasla, što tvrde i statistike. Prema pregledu pretraživanja svojih korisnika modna aplikacija Like to Know It došla je do saznanja da su pretraživanja kožnih košulja porasla za čak 800 posto.

Razmislimo li malo bolje, ovo je sasvim logičan slijed događanja, obzirom da kaubojska odjeća, obuća i modni dodaci poput kožnih jakni s resicama te kaubojskih čizmi i šešira posljednjih mjeseci ne prestaje puniti police trgovina.

Modni dizajneri kožnim košuljama također predviđaju veliki uspjeh u skoroj budućnosti. Fendi, Salvatorre Feragamo i Dior samo su neki od brendova koji su kožne košulje uvrstili u svoje kolekcije za jesen/zimu, ali i u kolekcije za proljeće/ljeto.