Iako je hrana ugodno iskustvo, ono nosi i određenu odgovornost. Ukratko, uživanje u dobroj hrani ide rukom pod ruku s težnjom za zdravom prehranom i održavanjem zdravlja. Nutricionisti danas savjetuju jedenje ribe barem dva puta tjedno kako bi prehrana koristila zdravlju i da bi bila uravnotežena i zdrava. Naime, 100 g tunjevine u maslinovu ulju zadovoljit će približno 20% dnevnih potreba odrasle osobe za fosforom, koji kontrolira ravnotežu živčanog sustava, te zajedno s kalcijem pridonosi zdravlju kostiju i zubiju
Sastojci za četiri osobe:
8 kriški francuskog kruha
dvije konzerve tunjevine u maslinovu ulju Rio Mare 120 g
200 g mozzarele
2 zrele rajčice
1 češanj češnjaka
40 g maslinova ulja
nekoliko listića rukole
sol
papar
Za savršen ručak dodajte tanjur pun povrća i komad svježeg voća!
Priprema:
1. Razrežite mozzarelu na 8 dijelova, narežite rajčicu i ocijedite Rio Mare tunjevinu u maslinovom ulju. Popecite kriške kruha na roštilju ili u tavi.
2. Svaku krišku kruha premažite češnjakom i nakapajte s malo ulja. Na kriške stavite rukolu, mozzarelu, rajčicu i začinite s malo soli i papra.
3. Na vrh brusketa stavite Rio Mare tunjevinu u maslinovom ulju. Bruskete ukrasite listićima rukole i odmah poslužite.
Rio Mare tuna u maslinovom ulju najpopularnija je i najomiljenija Rio Mare tuna hrvatskih potrošača. Razlog njezine popularnosti u samoj je tunjevini, budući da sadrži samo odabranu tunjevinu visoke kvalitete, ne sadrži konzervanse i umjetne arome i preporučljiva je kao potpuni obrok za cijelu obitelj.
Rio Mare tuna bogata je vitaminima B12 i vitaminom PP koji omogućuju pretvaranje hranjivih tvari u energiju. Meso Rio Mare tune najbogatiji je izvor bjelančevina, a omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od debljine. Tunjevina u maslinovu ulju Rio Mare autentično je jelo bogato fosforom, bjelančevinama i nezasićenim masnim kiselinama (koje pomažu smanjiti razinu kolesterola).