HIT MEĐU SLAVNIMA

'Cassette brunette' najnovija je hit boja kose, a s ovom nijansom ne možete pogriješiti, što dokazuju brojne slavne ljepotice

04.05.2022 u 12:17

Bionic
Reading

S dominacijom cvjetnih, pastelnih i svjetlijih nijansi, proljetni trendovi mogu biti poprilično predvidljivi. U ovoj sezoni se također češće okrećemo svjetlijim nijansama kose. No jedan buntovnički trend sve to mijenja. Nazvana 'cassette brunette' boja kose zavladala je beauty svijetom, za njoj su se pomamile i brojne slavne dame, a predstavlja savršeni alternativnu proljetnu nijansu kose koja nudi intenzivniji, pomalo grungie izgled

'Cassette brunette' najnoviji je trend u svijetu boja kose, a ovom snažnom nijansom kosu su obojile već brojne slavne dame. No o kakvoj se boji zapravo radi? Riječ je o duboko tamno smeđoj boji, gotovo crnoj.

Naime, iako kose na prvi pogled djeluje crna, zapravo je riječ o najtamnijoj nijansi brinete s vrlo, vrlo hladnim tonom. Ta gotovo crna boja izgledom podsjeća na nijansu prave crne boje kojom su bile obojane stare kazete, pa je nijansa prema tome i dobila zanimljivo ime 'cassette brunette'.

U celebrity svijetu, prirodne tamne brinete kao što su Olivia Rodrigo i Megan Fox imaju 'crnu kosu', a u posljednje vrijeme brojne prirodne plavuše i svijetlije brinete posežu za ultra dubokom nijansom kazeta crne.

  • +2
Lily James na Met Gali Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lily James posljednja je slavna dama koja se opredijelila za tamnu varijantu mijenjajući svoje cappuccino smeđe pramenove za tamniju nijansu, i to nakon što je sve iznenadila platinasto plavim pramenovima za svoju ulogu Pamele Anderson. Isto tako, glumica Zoey Deutch zamijenila je svoju prepoznatljivu kestenjasto crvenu kosu s bogatom brineta nijansom na prošlogodišnjoj Met Gali u rujnu, a od tada je svakih nekoliko mjeseci sve bliže crnoj boji kose.

Prirodna plavuša Katy Perry postala je poznata po svojoj dugoj, gavran tamnoj nijansi kose, a glumica i influencerica Dove Cameron nedavno se odlučila za istu promjenu. A tu je i Dua Lipa koja je, nakon što je kosu izbijelila u bijelo plavu za ovogodišnju dodjelu Grammyja, odmah nakon toga obojila kosu u, gotovo, crnu nijansu.

Tu je i Megan Fox, poznata po svojoj crnoj kosi, sada je posegnula za još tamnijom nijansom. Lucy Hale prava je kameleonka kada je u pitanju boja kose. Isprobala sve, od platinaste plave do boje meda, jantara, cimeta, bakrene i brinete. U posljednje vrijeme odlučila se za ultra tamnu, gotovo crnu nijansi brinete. Dove Cameron također je svoju dugu plavu kosu zamijenila tamnijom nijansom smeđe zbog koje se njezine plave oči još više ističu.

I dok u proljeće češće posežemo za svijetlim nijansama kose, 'cassette brunette' u svojoj tamnoj varijanti vrlo je oštra, pomalo neočekivana, no ipak vrlo lijepa i privlačna. Nudi oštrinu i dubinu koja se teško postiže s plavom bojom kose.

Boje hladnih tonova uvijek izgledaju tamnije od toplijih boja, a ako želite ovog proljeće zablistati s tamnom, grungie nijansom kose po uzoru na brojne slavne dame, nabolje je prepustiti se rukama stručnog frizera koji bi prilikom bojanja trebao posegnuti za izuzetno pepeljastim i hladnim tonovima bez crvenih tonova ili topline, nijansama koje gotovo da imaju plavkasti ton.

Što se tiče ostatka izgleda, dramatična nova boja kose obično zahtijeva i određene prilagodbe po pitanju šminkanja. Tamnija boja kose može učiniti da izgledate pomalo blijedo, pa je dobra ideja posegnuti za toplijim tonovima šminke te bronzerom.