predivne kreacije

Čekali su deset godina da proslave vjenčanje, a jedno je sigurno – ove vjenčanice isplatilo se čekati

05.07.2024 u 09:20

Bionic
Reading

Nakon deset godina Olivia Palermo i Johannes Huebl proslavili vjenčanje u Baden-Badenu i pripremili proslavu kakvu su oduvijek priželjkivali. Za taj važan dan modna Njujorška influencerica i dizajnerica Olivia Palermo odabrala je čak tri spektakularna dizajna svog prijatelja Giambattiste Vallija

Prije deset godina Olivia Palermo i Johannes Huebl odlučili su reći 'da' na intimnoj i pomalo improviziranoj ceremoniji s namjerom da kasnije proslave veliko vjenčanje. Za taj dugo očekivani trenutak trebalo je proći čak čitavo desetljeća, ali čekanje se isplatilo.

Svestrani modni par za ovu zabavu koja je okupila njihove prijatelje i obitelj na nezaboravnoj večeri odabrao je općinu Baden-Baden, smještenu u Schwarzwaldu, na jugozapadu Njemačke - mladoženjine rodne zemlje.

'Volim vjenčanja, ali nisam baš osoba za vjenčanja', kaže poduzetnica Olivia Palermo za Vogue. 'Nisam tradicionalna na taj način. Iskoristim svaku priliku da nešto pretvorim u modni trenutak,' dodaje.

Olivia Palermo upoznala je modela Johannesa Huebla 2008. preko zajedničkog prijatelja na filmskoj projekciji u New Yorku. Njih dvoje su počeli izlaziti u studenom te godine. Sada su zajedno 17 godina, a u braku deset godina. 'Zaprosio sam Oliviju na Silvestrovo 2013. kad smo bili na odmoru u St. Bartsu', prisjetio se Johannes, 'bili smo to samo nas dvoje u idiličnom okruženju i bio je to vrlo poseban trenutak,' dodaje za Vogue.

A kako je riječ o Oliviji Palermo, poznatoj modnoj ikoni koja svaki stajlinga pretvara u kombinaciju vrijedan pažnje, očekivanja po pitanju njezine vjenčanice bila su velika. A ona ih je u svakom slučaju opravdala.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Za svoje vjenčanje prije deset godina, Olivia je odabrala originalni look koji je obilježio prije i poslije u svadbenoj modi - trodijelni komad još jednog od najvećih brendova u sektoru: Carolina Herrera. Sastojao se od džempera od kašmira, kratkih hlača i pepluma od tila, a stajling je završila kultnim Manolo Blahnik salonkama, istim onim kakve je Carrie Bradshaw nosila u 'Seks i gradu'.

'Oduvijek smo planirali organizirati vjenčanje - volim vjenčanja - ali život je u to vrijeme bio toliko užurban da ga nismo stigli planirati', objašnjava Olivia. Njihovo slavlje u Njemačkoj bilo je slavlje koje nikada nisu imali: 'Bilo je to kao da nastavljamo tamo gdje smo stali 2014.', dodaje Olivia, 'zabava s našim prijateljima i obitelji koju smo konačno mogli proslaviti zajedno.'

Za spektakularnu novu proslavu, koja se možemo smatrati ponovnim vjenčanjem ili proslava desete godišnjice, Olivia se obratila svom velikom prijatelju Giambattisti Valliju, čije su kreacije njezin čest izbor za posebne prigode.

Modna ikona svoje vjenčanice, njih čak tri, pronašla je u kolekciji prikazanoj u srpnju 2023. na Paris Haute Couture reviji na kojoj je, naravno, i ona bila prisutna.

Prva haljina odabrana za ovaj veliki dan bila je impresivnog bijelog dizajna s Bardot krojem, puf rukavima, pripijenim steznikom i voluminoznom maksi suknjom s vidljivom čipkastom podsuknjom. Dizajn vrlo vjeran hiperženstvenoj estetici i ljubavi prema volumenima koji su tako karakteristični za ovog kreatora, a dodani su snažni detalje idealni za odvažnu mladenku, poput dvostrukog dekoltea s perlama i crnog poruba uz sam dekolte te na spuštenim rukavima.

Olivia se kasnije presvukla, a odabrala model romantičnog stila, ali s trendi i vrlo chic efektom. Zablistala je u zavodljivoj bijeloj čipkastoj haljinu koja je bila ukrašena suptilnim šljokicama, s prorezom na trbuhu te još jednom sprijeda na suknji, kao i vezice ispod grudi i na naramenicama. Za dodatnu dozu teatralnosti naša se tu impresivan ogrtač koji je izgledaokao šlep, izrađen od slojeva vrlo laganog šifona oblikovan u volane koji su davali puno pokreta.

Za sam kraj Olivia je željela dodati dašak glamura svom izgledu te je odabrala zeleni look koji pripada istoj kolekciji kao i prethodne dvije haljine. Nevjerojatan dizajn koji se sastoji od mini haljine koji otkriva noge uključuje i voluminozan gornji dio suknje koji djeluje kao šlep. Haljina je također imala drapirani steznik koji naglašava figuru, ukrašen je velikim volanom na dekolteu bez naramenica, kao i crnom mašnom u struku.

OLIVIA PALERMO I JOHANNES HUEBL

Uvijek sa stilom: Najzgodniji par ponovno je sve bacio u drugi plan

Pogledaj galeriju