Kada se ukusna slastica može jednostavno i brzo pripremiti kao ovaj sasvim drugačiji cheesecake, onda ne čudi to da ga svi žele što prije probati
Recept za takozvani japanski cheesecake objavio je portal epicurious.com, a kako je jednostavan i ukusan, vrlo brzo postao je viralan i već su se njime zasladili mnogi ljubitelji dobrih slastica.
Sastojci:
šalica i pol nasjeckane bijele čokolade (oko 250 grama)
220 grama kremastog sira
6 velikih jaja
Priprema:
Prvi korak za uspješan recept jest da sve namirnice prije pripreme budu na sobnoj temperaturi. Zatim slijedi tek nekoliko lakih koraka. Čokoladu otopite na pari, stavite u zdjelu, pustite da se kratko ohladi i pomiješajte sa žumanjcima. Odvojene bjelanjke istucite pa polako, bez previše miješanja, stavite u zdjelu s čokoladom i sirom. Smjesu prelijte u okrugli kalup, a njega smjestite u kalup za pečenje s malo vode.
Pećnica treba biti zagrijana na 170 stupnjeva, a kolač pecite oko 40 do 45 minuta. Okrugli kalup za kolač prethodno namažite maslacem ili obložite papirom za pečenje, a s vanjske strane omotajte alu folijom da spriječite prodiranje vode.